Zoeken
 
 

EMO Hannover van zes naar vijf dagen


13 mei 2024
De duur van EMO Hannover 2025, de beurs voor productietechnologie, wordt ingekort van zes naar vijf dagen.

'Het inkorten van het evenement met één dag is een strategische beslissing om EMO Hannover nog efficiënter en doelgerichter te maken', zegt Dr. Markus Heering, directeur van de Duitse Vereniging van Gereedschapsbouwers (VDW), de organisator van EMO, over de verandering.

 

De beslissing is gebaseerd op de wens van de exposanten om de beurs nog gerichter en compacter te maken, aldus de organisatie, die in 2023 meermaals hierom gevraagd zou zijn. De meerderheid van de exposanten wil de zaterdag schrappen.

 

Het bezoekgedrag is de afgelopen jaren sterk veranderd. Bezoekers kunnen vooraf gedetailleerde informatie krijgen, hun bezoek aan de beurs beter voorbereiden en ook sneller een beslissing nemen als dat nodig is. Volgens de bezoekersenquête duurt een bezoek gemiddeld iets langer dan een dag. Internationale bezoekers blijven iets langer. 'Hierdoor is zaterdag niet langer een aantrekkelijke dag om te bezoeken', aldus Heering. 'We voldoen daarom aan het verzoek van de exposanten en schrappen de zaterdag.'

 

De kortere duur zal leiden tot besparingen op hotel- en personeelskosten voor exposanten en bezoekers. Daarnaast heeft Deutsche Messe een nieuw aanbod gelanceerd met get2fairs. Het omvat hotelkamers in de stad Hannover, het omliggende gebied en de metropoolregio, evenals transfers van en naar de beurs.

 

De vakbeurs voor productietechnologie vindt plaats van maandag 22 september tot en met vrijdag 26 september 2025 in het Hannover Exhibition Center. Vrijdag blijft een volledige beursdag met openingstijden van 09:00 tot 18:00 uur. 'We zijn ervan overtuigd dat deze verandering veel voordelen met zich meebrengt voor zowel exposanten als bezoekers en zal bijdragen aan een verdere verbetering van de beursbeleving,' concludeerde Heering.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren