Zoeken
 
 

Goed jaar voor Picanol-group


Ieper, 7 maart 2013
In lijn met de eerder gegeven prognoses realiseerde de Picanol Group (NYSE Euronext: PIC) in 2012 een geconsolideerde omzet van 461,75 miljoen euro, in vergelijking met 466,95 miljoen euro in 2011. In de tweede jaarhelft van 2012 realiseerde de Picanol Group een omzet van 242,66 miljoen euro, een stijging van 10,7 procent in vergelijking met 219,09 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2012. Over 2012 bedroeg de Rebit 71,85 miljoen euro, tegenover 67,26 miljoen euro in 2011.

De divisie Weaving Machines kende in navolging van 2011 een uitstekend jaar. Ondanks een aarzelende start op basis van het zwakkere orderboek eind 2011, werd 2012 gekenmerkt door een hoge vraag naar Picanolweefmachines wereldwijd. Een en ander was onder meer het gevolg van het succes van Picanols nieuwe weefmachines en de gunstige euro-yenkoers. De divisie Industries haalde in 2012 commercieel mooie successen met nieuwe klanten en nieuwe opdrachten bij bestaande klanten. Voor de eerste zes maanden van 2013 is het orderboek voor de beide divisies goed gevuld. De vooruitzichten voor de tweede jaarhelft zijn minder duidelijk.

 

Forse investering

Bij Picanol in Ieper wordt voor 12 miljoen euro geinvesteerd. Het plan omvat onder meer de bouw van een nieuwe proefdraaizone voor weefmachines en de uitbreiding van de HWS-vormlijn (Industries). In combinatie met verdere productiviteits- en kwaliteitsverbeteringen wil de Picanol Group met deze gerichte investeringen in Ieper zijn concurrentiepositie verbeteren.

 

De Picanol Group is een internationale, klantgerichte groep die gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en verkoop van weefmachines en andere hoogtechnologische producten, systemen en diensten.

Zo ontwikkelt, produceert en verkoopt de divisie Weaving Machines (Picanol) hoogtechnologische weefmachines waarbij de inslag gebeurt op basis van lucht- (airjet) of grijpertechnologie (rapier). Picanol levert weefmachines aan weverijen wereldwijd, en biedt zijn klanten ook producten en diensten zoals opleidingen, upgradekits, wisselstukken en service-contracten. Picanol vervult al meer dan vijfenzeventig jaar wereldwijd een pioniersrol en behoort vandaag tot de wereldtop van weefmachineproducenten. Het brengt daarnaast ook weefaccessoires op de markt.

Naast de hoofdzetel in Ieper beschikt de Picanol Group over productiefaciliteiten in Azië en Europa, gekoppeld aan een eigen wereldwijd diensten- en verkoopnetwerk. In 2012 realiseerde de Picanol Group een geconsolideerde omzet van 461,75 miljoen euro. De Picanol Group telt wereldwijd meer dan 1.950 medewerkers en is sinds 1966 genoteerd op Euronext Brussel (PIC).

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren