Zoeken
 
 

Ultiem reddingsplan Liberty Steel in België in de maak


Luik, 23 mei 2023
In een ultieme poging om een faillissement van de Luikse poot van het Britse staalbedrijf Liberty Steel te vermijden, is de Waalse regering bereid tot een lening van 20 miljoen euro. Hiermee wil men voorkomen dat 560 mensen hun werk verliezen. Dat bericht De Tijd.

Het lot van de twee Luikse staalfabrieken, die onderdeel zijn van Liberty Steel van de Brits-Indiase magnaat Sanjeev Gupta, hangt al een tijd aan een zijden draadje. De problemen ontstonden na het faillissement van Greensill Capital in 2021, destijds de grootste financier van Liberty Steel. 

 

Kandidaatkopers

De afgelopen maanden was Liberty Steel druk op zoek naar een koper voor de Luikse walserijen. ArcelorMittal, het Russische NLMK samen met Marcegaglia uit Italië en Liberty Steel zelf zouden allen een bod hebben uitgebracht. Alle drie de biedingen werden echter verworpen door de rechtbank.

 

Om de arbeidsplaatsen te redden heeft het Waals Gewest nu een lening van 20 miljoen euro toegezegd, nog eens 20 miljoen euro zou van Liberty Steel zelf komen. ‘Die financiering zou de bevoorrading mogelijk moeten maken, zodat de activiteit opnieuw kan worden opgestart', wordt Waals minister van Economie Willy Borsus geciteerd in De Tijd. 

 

Cruciale dagen

De Waalse regering zou volgens de zakenkrant garanties eisen wegens de ‘troebele' financiële toestand. Zo zou het in ruil voor de lening een deel van de galvaniseringsfabriek in Flémalle opeisen. De minister laat weten dat de komende dagen cruciaal zijn voor de mogelijke afronding van het reddingsplan.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren