Zoeken
 
 

Sabic opent European Pipe Innovation Center in Geleen (NL)


Geleen (NL), 16 mei 2023
Sabic heeft zijn European Pipe Innovation Center geopend. Het nieuwe Center ligt dicht bij de productiefabrieken van Sabic in Geleen (NL) en vormt een aanvulling op de bestaande Pipe Innovation Centers in Saoedi-Arabië en China. De nieuwe ontwikkel-, test-, sampling- en validatiecapaciteiten op maat voor buismaterialen stellen Sabic in staat om nauwer en effectiever met Europese buizenfabrikanten samen te werken dan ooit.

Het European Pipe Innovation Center is volledig uitgerust voor uitgebreide buizentests volgens de toepasselijke internationale normen. De materiaaltestfaciliteiten omvatten onder meer de Full Notch Creep Test (FNCT), Strain hardening tests, reologische tests en impacttests. De testcapaciteiten voor buizen variëren van interne druktests en de Notched Pipe Test (NPT) tot rapid crack propagation tests (S4). Daarnaast gaat het Center zich richten op de versnelde invoering van gecertificeerde circulaire polymeren uit het Sabic-portfolio in nieuwe en duurzamere buisontwikkelingen.

 

In Geleen zal het team van het Pipe Innovation Center zijn werkzaamheden beter kunnen koppelen aan de buizenpolymerenproductie ter plaatse en zelfs de meest complexe klantuitdagingen snel kunnen oplossen. Daarnaast gaat het team geavanceerde buizenconcepten ondersteunen, samen met partners in de waardeketen binnen de Europese buizenindustrie. Het Center ligt dicht bij belangrijke buizenmarkten, bij het industriële park Brightlands Chemelot (dat gericht is op chemie en nieuwe materialen), en bij de universiteiten van Eindhoven en Aachen, beide relevant voor de industrie. Het perfecte ecosysteem voor buizeninnovaties.

 

Sabic biedt een breed scala aan buismaterialen om ontwerpers en aannemers te helpen bouwen aan een betere toekomst. Recente innovaties zijn onder meer Sabic® RELY 5944HT, een hogedichtheidpolyethyleen (HDPE) op basis van bimodale technologie voor infrastructurele buizen; een hogedichtheid PE-RT klasse II geproduceerd volgens een geavanceerd multimodaal cascadeproces voor buizen voor huisaansluitingen; de nieuwe Sabic® P1600 A polyolefineverbinding voor het transport van abrasieve slurry in industriële toepassingen zoals mijnbouw en baggerwerken; en Sabic® P438J, een polyetheen van gemiddelde dichtheid (MDPE) voor de agri- en aquacultuur.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren