Zoeken
 
 

Flanders Investment & Trade lanceert' Flanders International Business Awards 2023'


16 mei 2023
Een exportbedrijf, een investeerder én een start-up bekronen die onze regio doen schitteren tot ver buiten de grenzen: dat is de inzet van de eerste editie van de Flanders International Business Awards op 20 september 2023. Met dit nieuwe event onderstreept FIT het belang van synergieën en ecosysteem-denken. De inschrijvingen staan open tot 31 mei 2023.

Met de Leeuw van de Export (21 edities), die uitzonderlijke Vlaamse exportprestaties bekroonde, en de Foreign Investment Trophy (10 edities) voor opmerkelijke buitenlandse investeringen, hebben de Flanders International Business Awards twee illustere voorgangers. Maar voortaan wil FIT exporteurs, investeerders en start-ups bekronen via één wedstrijd, want samen bepalen ze in sterke mate de dynamiek van onze Vlaamse economie.

 

FIT wil zijn unieke wereldwijde netwerk nog sterker ter beschikking stellen van internationaal ondernemend Vlaanderen. Dat netwerk spoort synergieën op en connecteert de Vlaamse ecosystemen nog slimmer met ecosystemen wereldwijd.

 

'Hightech, de digitale en groene transitie, start-ups die steeds sneller de wijde wereld intrekken ... Het moment is nu: internationaal ondernemen evolueert razendsnel en de geopolitieke uitdagingen zijn niet min. Met de Flanders International Business Awards onderstreept FIT zijn unieke verbindende kracht in een complexe en competitieve wereld en versterkt het zijn merkidentiteit. Eén awardshow, één podium, één moment: een logische stap voor FIT en het moment om internationaal ondernemend Vlaanderen samen te brengen,' zegt Joy Donné, CEO van FIT.

 

Inschrijven

Bedrijven kunnen zich vanaf vandaag kandidaat stellen in één van de drie categorieën. Na afsluiting van de inschrijvingen op 31 mei haalt de vakjury er per categorie drie genomineerden uit die internationaal stevig in hun schoenen staan. Concreet: ze leggen een robuuste strategie voor en werken samen over bedrijfsmuren en grenzen.

 

Die negen genomineerden verdedigen begin september hun kandidatuur voor een eindjury met bedrijfsleiders en experten uit de economische wereld.

 

Prijsuitreiking op 20 september

Op 20 september volgt de ontknoping in de iconische Skyhall van Brussels Airport met een wervelende prijsuitreiking waarbij inzicht, entertainment en inspiratie centraal staan. Daar zullen Vlaams minister-president Jan Jambon en Joy Donné, CEO van FIT, de Exporter of the Year, Foreign Investor of the Year en Startup of the Year bekendmaken.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren