Zoeken
 
 

Antwerpse investeringsmaatschappij Gimv neemt Nederlands Witec over


Antwerpen, 9 mei 2023
Gimv verwerft een meerderheidsbelang in Witec, een ontwikkelaar en producent van hoogwaardige precisie en hightech onderdelen en systemen voor onder andere mechatronische, inductieve en hydraulische toepassingen. Met de steun van Gimv zal de huidige directie, die een significant minderheidsbelang behoudt, haar groeiambities verder kunnen nastreven.
Witec uit Noord-Nederland is sinds de ‘management buy-out' door Eric Vos (CEO) en Raimon Warta (CTO/CCO) in 2010 getransformeerd van een metaalbewerkingsbedrijf naar een volwaardige ‘contract design manufacturer' voor innovatieve en hoogtechnologische precisie onderdelen en (sub)systemen.

De toegevoegde waarde van Witec uit zich in haar ontwikkelcapaciteit, uitgebreide materiaalkennis, hoog precieze productiemogelijkheden en bekwaamheid in (ultra) clean productie. Met behulp van een zelf ontwikkeld kwaliteitssysteem weet Witec voorspelbare (hoge) kwaliteit tegen een competitieve prijs te garanderen, inclusief ‘copy-exactly' mogelijkheden. Het voorgaande maakt Witec een sterke partner voor OEM-klanten die actief zijn in de halfgeleider-, medische-, verpakkings- en industriële sectoren. Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 130 FTE's en realiseert een omzet van ca. EUR 25 miljoen.


Zowel Gimv Smart Industries als het huidige managementteam geloven sterk in het verdere groeipotentieel van de onderneming. Witec is een typisch voorbeeld van een hoogtechnologische industriële onderneming die door kennis en kunde marktleiders ondersteunt in het realiseren van hun potentieel. Met eigen hoogwaardige kennis en diverse specialistische productiemogelijkheden levert Witec grote toegevoegde waarde. Hierdoor, in combinatie met de ambititie om haar klanten te helpen hun strategische doelen te bereiken, is Witec goed gepositioneerd om in te spelen op groeimogelijkheden bij zowel bestaande als nieuwe klanten. Gimv zal het management ondersteunen bij het realiseren van haar groeiambities en de verdere uitbouw en professionalisering van de organisatie.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren