Zoeken
 
 

Machinebouwer Vigan zet kraan van 155 ton op transport


2 mei 2023
Machinebouwer Vigan uit Nijvel heeft vanuit de haven Oostende een zuigkraan voor bulkgoederen van 155 ton naar Kopenhagen vervoerd.

Vorige week werd op de zwaarlastterminal REBO in Haven Oostende een kraan van Vigan, één van de grootste losinstallaties, geladen op het Nederlandse generalcargoschip ‘Eendracht' met bestemming Kopenhagen, Denemarken.

 

'Meestal versturen we de onderdelen - een twintigtal per jaar naar alle uithoeken van de wereld - en bouwen we de installatie ter plekke op. Maar deze keer zochten we een plaats om de machine in zijn geheel te versturen', vertelt projectingenieur Sebastien Arend aan de regionale zender Focus-WTV . 'We zijn sinds februari aan het werk in Haven Oostende. Op de zwaarlastterminal was plaats om dit project gemakkelijk en efficiënt te assembleren.'

 
Deens elektriciteitscentrale 

De mastadont komt in Kopenhagen vlakbij een elektriciteitscentrale te liggen. 'Deze kraan zal specifiek gebruikt worden om woodpellets te ontladen, die daarna gebruikt worden voor het opwekken van elektriciteit', vervolgt Arend om eraan toe te voegen. 'Deze machine heeft een loscapaciteit van 600 ton per uur. Daarmee kunnen we in 5 dagen zo'n 30 000 vrachtwagens vullen.'

 

Vifgan produceert een compleet assortiment pneumatische en mechanische transportsystemen voor producten in bulk. MultiTech nv, dochteronderneming van Haven Oostende die gespecialiseerd is in technisch maatwerk, zoals metaalconstructies, laswerk, spuitwerk en gritstralen, stelde gedurende 1,5 maand vijf techniekers ter beschikking voor de assemblage.

 
Offshore windindustrie  

De zwaarlastterminal REBO in Haven Oostende is ook bekend terrein voor de Belgische en West-Europese offshore windenergiesector. Zo wordt de terminal gebruik voor het bouwen van windturbineparken, en ook voor het onderhouden en reviseren van onderdelen van offshore windturbines, voor het ontmantelen van windturbines en voor de aanvoer via zee van onshore windturbines.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren