Zoeken
 
 

Meer dan honderd bouwmachines geveild


18 april 2023
Het industriële veilinghuis Surplex organiseert t/m 27 april een veiling met bijna 120 hoogwaardige bouwmachines van gerenommeerde merken als Volvo, Komatsu, JCB, Genie en Haulotte.

Het industriële veilinghuis Surplex biedt momenteel een veiling, waarbij bijna 120 machines uit de bouwbranche t/m 27 april worden geveild. Hierbij gaat het om hoogwaardige machines van merken zoals Volvo, Komatsu, JCB, Genie en Haulotte en nog vele andere. Emilio Sobrado, projectmanager van Surplex voor de veiling, benadrukt: 'We kunnen een breed spectrum aan bouwmachines aanbieden: onder andere dertig verschillende hefplateaus, vrachtwagens en voertuigen, diverse graafmachines, generatoren en nog veel meer.'

 

Bij deze veiling gaat het om machines die door het Surplex-team in Spanje werden verzameld:

  • Diverse graafmachines en laders: Minigraafmachines. wielladers, wielgraafmachines, graafmachines op rupsbanden
  • Kiepwagens voor het transporteren van stortgoederen
  • Diverse hefplateaus (meer dan 30 stuks): Telescopische hefplateaus en giekhefplateaus, telescopische verrijkers, schaarliften, verticale masten
  • Twaalf diesel-elektrische generatoren voor mobiele energie-opwekking
  • Voertuigen: twee bestelwagens, meerdere vrachtwagens, meerdere personenauto's en terreinwagens, bedrijfsvoertuigen voor de bouwplaats
  • Betonmengwagens, schroefcompressoren en overige bouwplaatsbenodigdheden

 

Sobrado's highlight-machine is de wiellader L110H van Volvo: 'Deze heeft nauwelijks meer dan 5.500 bedrijfsuren op de teller en is in een superconditie.' Maar ook de twee Volvo-kiepwagens A40E mogen niet onvermeld blijven. Deze zijn bijzonder robuust gemaakt en zijn in gebruikte toestand veel voordeliger in de aanschaf.

 

De voordelen van een verzamel-veiling

'Bij B2B-veilingen denk je al snel aan faillissementen. Steeds meer bedrijven hebben echter andere redenen om bewust voor deze verkoopmethode te kiezen. Veel opdrachtgevers reorganiseren op dit moment', legt Sobrado uit. Met name bij productie-omvormingen worden vaak slechts enkele machines afgeschreven – in tegenstelling tot bij een volledige bedrijfssluiting. Surplex verzamelt deze machines daarom en biedt deze daarna in een grote verzamel-veiling aan. De voordelen voor de koper: Het aanbod is hoogwaardiger en heeft een grotere bandbreedte.

 

Een ander pluspunt is dat de aangeboden machines al zijn gestald in de centrale opslag van Surplex in Hormilla, La Rioja (Spanje). Dit vergemakkelijkt de bezichtiging en ook het latere transport. Sobrado verwacht een grote belangstelling voor de veiling: 'Wij hebben al veel kopers geregistreerd. Alleen al voor de bezichtigingen hebben we drie dagen ingepland. Dat is meer dan normaal.' Van 24 t/m 26 april kunnen de machines op afspraak worden beoordeeld.

 

Behalve de kwaliteit van de machines is ook de variabele commissie een reden voor de reeds hoge kopersbelangstelling. Bij de komende veiling is deze commissie gebaseerd op de hamerprijs. Zo geldt vanaf 25.001 euro een commissie van slechts vijf procent. Dat is voordelig, met name bij de grote bouwmachines.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren