Zoeken
 
 

Grote drukte op openingsdag van Machineering


Brussel, 29 maart 2023
De Machineering beurs in Brussel is woensdag van start gegaan onder grote interesse van exposanten en bezoekers die op zoek zijn naar automatiseringsoplossingen.

'Het is steeds moeilijker lassers te vinden. Automatisering is daarbij een belangrijke oplossing. De laatste tijd zien we ook dat bedrijven, die aanvankelijk afwachtend waren, de kaart van robotisering en digitalisering trekken.'

 

Aan het woord is Laura Haspels, marketingverantwoordelijke van Valk Welding en voor de tweede keer aanwezig op Machineering die in september 2021 als een van de eerste postcorona beurzen plaatsvond. 'Toen was een mondmasker nog verplicht, maar hadden we toch een geslaagd event. We verwachten dat zeker ook voor deze editie.'

 

Robots, cobots en avr's  

Onopvallende blikvanger op de stand van Valk Welding is ook het lasrobotsysteem dat door het bedrijf ‘Offsite teaching powered by VRPS' genoemd wordt. Het betreft een installatie die is uitgerust met camera's en waarbij de operator met een VR functionaliteit laspunten op het te bewerken stuk aangeeft. Hierna creëert de software eigenhandig een lasprogramma. Valk Welding lanceerde het systeem tijdens Technishow vorig jaar. 'Dat systeem is voor mensen met weinig interesse voor programmeren of kennis ervan. Op deze manier kun je toch op een eenvoudige manier een lasprogramma maken', aldus Haspels.

 

VALK VRPS Robot

Ook op andere stands staan cobots, robots en avg's naast werktuigmachines te blinken. 'Automatisering staat deze editie meer centraal dan ooit. Dat reflecteert de vraag in de maakindustrie waar we een enorme investeringsdrang zien onder bedrijven', stelt Sven Mollie van beursorganisatie Industrialfairs. Hij geeft aan dat het evenement meer live demonstraties dan ooit. Hierdoor kunnen bezoekers de machine en randapparatuur aan het werk zien, zoals dat ook in hun atelier mogelijk is'.

 
Recordeditie in de maak 

Mollie heeft  eveneens hoge verwachtingen van deze editie. 'We hebben maar liefst 7000 vooraanmeldingen en als ik de drukte op deze eerste dag zie dan denk ik dat we de bezoekerscijfers van 2019, onze drukste editie tot dusver, zeker gaan overtreffen.' In 2019 trokken 5.478 bezoekers naar de beurs in Brussel die metaalbewerkingsmachines en engineering centraal zet in het beursaanbod. Vandaar ook de naam Machineering.

 

Machineering vindt plaats van woensdag 29 maart tot en met vrijdag 31 maart en telt 120 exposanten, onder hen tal van grote machinebouwers en toeleveranciers zoals LVD, Hermle en DMG Mori, RoboJob, Schunk en Bun Engineering. 'Bedrijven voelen dat er een grote investeringsdrang is onder bedrijven en willen hier op inspelen. Daarbij voelen steeds meer de hete adem in de nek van leveranciers van Chinese merken', verklaart Mollie mede de aanwezigheid van deze wereldspelers. Een combinatie van deze factoren verklaart volgens hem ook waarom Machineering dit jaar een aantal nieuwe exposanten kent.

gibas 

 

Nederlandse bezoekers  

Onder de vooraanmeldingen ook veel Waalse en Nederlandse bezoekers. '15 procent Nederlanders. Dat is meer dan vorig jaar', vervolgt Mollie die aangeeft dat Brussel, 90 kilometer van de grens met Nederland, goed te doen is voor bedrijven in het zuiden van Nederland. ‘En ik heb ook gehoord dat exposanten hun Nederlandse klanten hebben uitgenodigd.'

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren