Zoeken
 
 

Decospan uitgeroepen tot familiebedrijf van het jaar


Menen, 29 maart 2023
Producent van fineerhout Decospan uit Menen is uitgeroepen tot familiebedrijf van het jaar en volgt hiermee Spaas Kaarsen uit Hamont-Achel op.

De prijs, die formeel Family Business Award of Excellence heet, is een initiatief van consultancy consultancybedrijf EY. Met de prijs, die voor de negende keer werd uitgereikt wil de organisatie Belgische familiebedrijven in de kijker zetten die uitblinken in deugdelijk bestuur in zowel de familie als in het bedrijf, in de visie en het behoud van de familiewaarden en in de overdracht van de ondernemerszin over de generaties heen. Ook communicatie, duurzame groei en maatschappelijk engagement zijn belangrijke criteria die de jury in acht neemt voor het toekennen van de prijs.

 

De jury met vertegenwoordigers uit vooraanstaande Belgische familiebedrijven, oordeelde dat Decospan het beste en op de meest evenwichtige manier beantwoordde aan alle criteria. De juryleden loven Decospan voor ‘het sterk strategisch model dat het ontwikkeld heeft waarbij een gezond no-nonsense beheer van het bedrijf zich mengt met passie voor het product en het welzijn van de medewerkers.'

 

Wereldspeler in fineerhout  

Het familiebedrijf, dat een grote Europese speler is in de verwerking van fineerhout, ontstond in 1978 als een spin-off van Menotex, een firma die vlasplaten produceerde. Urbain Desmet, één van de aandeelhouders van Menotex, richtte toen Decospan op door één van de activiteiten, namelijk de veredeling van vlasplaten met fineer (een dunne houtlaag) over te nemen.


Decospan is gespecialiseerd in houten vloeren en fineerproducten zoals wandbekledingen, keukenfronten en meubelonderdelen.. Het bedrijf heeft 900 mensen op de loonlijst en een omzet van meer dan € 200 miljoen. ecospan wordt bekroond als 9de ambassadeur van de Family Business Award of Excellence. Het volgt Spaas Kaarsen uit Hamont-Achel op als familiebedrijf van het jaar.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren