Zoeken
 
 

Reynaers trekt 200 miljoen uit voor nieuwe fabrieken


Lummen, 27 maart 2023
Reynaers Group, gespecialiseerd in aluminium deuren en ramen, investeert 200 miljoen euro in zijn fabrieken in Polen, Zwitserland en Duffel. Dat maakt het bedrijf bekend in De Tijd.

De investering, die over drie jaar uitgesmeerd wordt, komt na een forse modernisering van haar dochteronderneming Alural in Lummen waar aluminium profielen geanodiseerd en gelakt om de houdbaarheid te vergroten. In deze Lummense werd het voorbije jaar 20 miljoen euro geïnvesteerd.

 

Automatisatie  

Hiervoor werd een gerobotiseerd hoogbouwmagazijn gebouwd en werden ook delen van het productieproces geautomatiseerd. De onderneming zou nu in staat zijn om profielen geautomatiseerd aaneensluitend te anodiseren en te lakken. ‘Wereldwijd hebben maar een zestal bedrijven die twee technieken geïntegreerd in het productieproces, en ik denk dat wij de meest geavanceerde technologie hebben’, vertel CEO Bert Geerinckx in De Tijd. Geerickx werd vorige maand als CEO aangesteld bij het bedrijf.

 

Wereldwijde aanwezigheid 

Reynaers, dat vooral bekend is van zijn aluminium profielen voor onder andere ramen en deuren, maakt ook profielen voor dakranden. Het bedrijf, dat over de hele wereld exporteert, kende de voorbije jaren een sterke groei en sloot 2021 af met een omzet van meer dan 600 miljoen euro.


Om deze groei verder te zetten, investeert het tot 2025 nog eens 200 miljoen euro in productievestigingen in Duffel, Polen en Zwitserland. In dat laatste land heeft de ramenmaker de grootste plannen. Daar moet een nieuwe fabriek herrijzen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren