Zoeken
 
 

In debat over robotisering en digitalisering


Brussel, 23 maart 2023
Robotiseren, automatiseren en digitaliseren in metaalbewerking en assemblage. In een entourage waar personeel, voorraden, energie en middelen niet alleen peperduur maar schaars zijn is de druk om snel te schakelen enorm hoog. Zonder de juiste kennis is het moeilijk hierin keuzes te maken. Tijdens Machineering is er tijdens het technologie debat volop mogelijkheid om vragen te stellen hierover.
Op donderdag 30 maart vindt van half 5 tot half 6 het debat Everything you wanted to know about investing in robotization & digitization in manufacturing… but didn’t dare to ask plaats. Ondernemers en management moeten de knoop doorhakken maar missen de nodige inzichten om de juiste lange termijn beslissingen te nemen, valkuilen en lange moeilijke integraties en opleidingen te vermijden. Twee globale OEM’s in automatisering en robotisering, samen met 2 Benelux integratoren, die met de voeten op de werkvloer staan, brengen inzichten omtrent technologische keuzes, beslissingsmodellen en uitvoerbare uitroltrajecten. Een must voor iedere ondernemer die de stap nog moet zetten en diegene die zijn bestaande investeringen wil optimaliseren.

Machineering vindt plaats van 29 tot en met 31 maart in Brussels Expo. Bezoekers kunnen tien technologieroutes volgen en daarnaast verschillende expert classes volgen. Hieronder enkele expert classes uitgelicht:

Schuren en ontbramen met cobots - Jan Kempeneers (Sirrs)

Cobots worden vandaag voor tal van activiteiten ingezet. Heel vaak is dit niet omwille van de ‘collaboratieve’ eigenschappen, de zogenaamde vermogen- en kracht-gelimiteerde modus, maar wel omwille van het programmeer- en gebruiksgemak dat mede resulteert uit hun ingebouwde krachtgevoeligheid. Schuren en ontbramen van werkstukken is een interessant voorbeeld hiervan, en dan vooral voor kleine series waar een hoge mate aan flexibiliteit en instelbaarheid vereist zijn. Tijdens deze expert class gaan we dieper in op de huidige en toekomstige mogelijkheden.
29 maart | 13.30 - 14.00 uur

Hoe robotisering uw bedrijf kan helpen efficiënter en flexibeler te worden - Alain Wayenberg (Agoria)

Bedrijven zijn de dag van vandaag continu begaan met het verhogen van hun efficiëntie, drukken van de kosten, verhogen van hun kwaliteit. Industriële automatisering is hiervoor de oplossing. Hierin speelt de robot een belangrijke rol en zal dit in de toekomst nog meer doen en zijn plaats opnemen ook bij KMO's. Agoria en PwC voerden een studie uit bij meer dan 120 maakbedrijven in België over het inzetten van robots in het productieproces. Tijdens deze expert class zullen we dieper ingaan op de mogelijkheden van robotisering en u meer informeren wat de belangrijke stappen zijn voor de integratie van een robotiseringproject. Tevens geven we een aantal interessante business cases die u inspireren om er zelf mee te starten.
30 maart | 15.00 - 15.30 uur

Gemakkelijk robots programmeren voor assemblage en spuitcoating toepassingen - Jan Wellemans (Flanders Make)

Veel productiebedrijven worstelen met de flexibiliteit van hun productieproces. Nieuwe technologieën inpassen, bepaalde taken automatiseren of een veranderende situatie maken aanpassingen nodig, maar het is niet altijd even eenvoudig om die in de rest van het proces te doen passen. Bijvoorbeeld het wijzigen van de geometrie van een gegrepen object vergt nieuwe instellingen voor het waarnemen en correct vastgrijpen ervan. Tijdens deze sessie gaan we aan de slag met robotskills en -tools om deze te combineren tot procesaflopen. Zo tonen we hoe we komen tot een systeem dat makkelijk configureerbaar is aan een variabele input en werkomgeving.
31 maart | 11.30 - 12.00 uur
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren