Zoeken
 
 

Volkswagen wil investeren in mijnbouw om afhankelijkheid te verminderen


21 maart 2023
Autobouwer Volkswagen wil investeren in mijnbouw. Dat vertelt VW-topman Thomas Schmall aan persbureau Reuters. Het doel is om te kunnen voldoen in 50 procent van de eigen behoefte aan batterijen, om de kosten naar beneden te brengen en ook om aan derden te gaan leveren.

Om de afhankelijkheid van derden te verminderen, heeft Volkswagen plannen om in mijnbouw te investeren. De metalen zijn bedoeld voor de productie van batterijen. Concrete details over de locatie en de start deelde Thomas Schmall niet mee aan Reuters. Voor de productie wil het bedrijf de eigen batterijtak PowerCo verder uitbreiden. De helft van de eigen behoefte aan batterijen moet worden geleverd door fabrieken in Europa en Noord-Amerika.

 

Door de mijnbouw in eigen handen te nemen, meent VW de batterijkosten te kunnen drukken en zo ook de prijs van elektrische auto's. Ook moet PowerCo dus batterijen gaan produceren voor derden. De eerste externe klant van PowerCo is Ford, dat batterijen nodig heeft voor de 1,2 miljoen elektrische auto's die het Amerikaanse bedrijf in Europa gaat bouwen op het MEB-platform van Volkswagen.

 

Vijfjarenplan VW

In het vijfjarenplan van Volkswagen, waaraan een budget van 180 miljard euro is verbonden, is een pakket tot 15 miljard euro bestemd voor de bouw van de drie aangekondigde batterijfabrieken en voor de inkoop van grondstoffen. 

 

De beslissing van Volkswagen om zelf bepaalde metalen te gaan mijnen, past in een algemene trend waarbij autobouwers en andere maakbedrijven de afhankelijkheid van derde partijen, vaak gevestigd in China nu, willen verminderen. Tijdens corona leverden haperingen in de aanvoer van componenten problemen op in het productieproces.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren