Zoeken
 
 

Boete van 400.000 euro voor dodelijk arbeidsongeval bij Joris Ide


13 maart 2023
De Brugse strafrechter heeft de staalplatenproducent Joris Ide veroordeeld tot 400.000 euro boete, waarvan de helft met uitstel, voor een dodelijk arbeidsongeval.

Het dodelijke ongeval bij staalplatenfabrikant Joris Ide uit Zwevezele bij Wingene dateert van de zomer 2019. Een 58-jarige werknemer overleed toen hij met twee collega's van een onderaannemer onderhoudswerken uitvoerde bij Joris Ide. Tijdens het onderhoud schoot een stilgelegde machine plots toch in gang waarna de arbeider gekneld raakte en ter plaatse overleed. Zijn twee collega's konden op tijd wegspringen en kwamen er met lichte verwondingen van af.


De strafrechtbank van Brugge hekelt het gebrek aan veiligheidsnormen bij Joris Ide en legt het stalbedrijf een boete op van 400.000 euro, waarvan de helft met uitstel. Onderaannemer Techni Masters krijgt een boete van 200.000 euro, ook de helft met uitstel. Een sluiting van Joris Ide, zoals de arbeidsauditeur gevraagd had, werd niet opgelegd.

 

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Joris Ide in de rechtbank verschijnt vanwege arbeidsongevallen. In 2006 overleed een interimkracht toen hij onder een rol staal terechtkwam. Eind 2015 verloor een arbeider een hand bij een ongeval met een pletwals en in 2018 verloor een werknemer bij een arbeidsongeval drie vingers.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren