Zoeken
 
 

Gerenommeerde maker koeltanks Packo Cooling failliet


Zedelgem, 13 maart 2023
Packo Cooling, een metaalbedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van koeltanks voor melkboeren, is failliet verklaard. Tachtig mensen verliezen hierdoor hun job.

Een combinatie aan factoren, zoals de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne en de stikstofcrisis in de landbouw heeft de ondergang betekend voor het metaalbedrijf Packo Cooling uit Zedelgem. Dertig procent van de koeltanks, die bestemd zijn voor melkveebedrijven, ging naar Rusland. Deze markt viel met de Russische inval in Oekraine plotseling weg wegens de exportban.

 

Daarnaast speelde ook de stikstofcrisis, die de landbouwsector in Vlaanderen in grote onzekerheid houdt, het bedrijf parten. Boeren zijn door deze onzekerheid niet geneigd om investeringen te doen om het moment.

 

Overnamegesprekken ketsen af 

Aanvankelijk was het bedrijf in gesprek met een overnamekandidaat. Nadat deze gesprekken afketsen, werden de boeken neergelegd en het werk per direct stil gelegd. Tachtig werknemers verliezen hierdoor hun job. ABVV-vakbondsman Steven Van Eeckhoutte laat in de media weten dat er gezicht wordt naar een ondernemer, maar dat de curator de kans klein acht dat er nog iemand gevonden wordt.

 

Packo is een bekende naam in de landbouwtoelevering. In 1918 begon Charles Packo in zijn smidse in Zedelgem gereedschappen te maken voor de boeren uit de streek. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen daar ook landbouwmachines bij. Het waren Roland, François en Gerard, de drie zonen van Charles, die het bedrijf uitbouwden tot een internationale speler.


Vanaf 1964 specialiseert Packo zich in de productie van roestvrijstalen melkkoeltanks en melkmachines. In de jaren '70 verbreedde de focus van het bedrijf en werden er ook allerlei toestellen voor koeling, opslag, pasteuriseren, enz. voor de voedingsmiddelenindustrie

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren