Zoeken
 
 

Hernieuwbare energie: België bereikt doelstelling in 2021


7 maart 2023
België haalde in 2021 zijn Europese doelstellingen voor het aandeel van hernieuwbare energiebronnen in het eindverbruik van energie. Maar het aandeel van aardolieproducten blijft overheersen, ook al daalt het wel. Dat blijkt uit de jongste editie van de Energy Key Data van de FOD Economie.
Het aandeel hernieuwbare energie in het eindverbruik van energie in België bedroeg in 2021 12,44%. Dat percentage lag onder de minimumeis van 13%, die de EU-richtlijn voor de bevordering van het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen oplegt. Om het tekort aan te vullen werden, net als in 2020, hoeveelheden energie uit hernieuwbare bronnen aangekocht bij andere lidstaten. Die aankopen brengen het aandeel van hernieuwbare energie in het eindverbruik van energie op 13,01%. België voldeed hiermee aan een van de belangrijkste Europese verplichtingen van de richtlijn hernieuwbare energie met een sterke maatschappelijke impact. Dit is een belangrijke Europese verplichting opgelegd in de hernieuwbare energierichtlijn met een hoge maatschappelijke impact. Het is een maatstaf voor de energietransitie en voor de verminderde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen ten voordele van duurzame energiebronnen.

 

Dat is een van de belangrijkste bevindingen van de laatste editie van de Energy Key Data. Dat rapport geeft een overzicht van de recentst beschikbare gegevens over de energiemarkt in België en wordt door de FOD Economie gepubliceerd. Die data geven een overzicht van de hoeveelheden energie die geproduceerd, verhandeld en verbruikt worden en van hun evolutie in de tijd. Ze maken het ook mogelijk om het energie- en milieubeleid te evalueren, de impact van beleidsmaatregelen te kwantificeren, de evolutie van het aandeel van hernieuwbare energie in de energiemix te volgen en een beter inzicht te krijgen in de energieafhankelijkheid en de bevoorradingszekerheid van België.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren