Zoeken
 
 

Atlas Copco neemt in Antwerpen speciale productielijn in gebruik


Antwerpen, 7 maart 2023
In Antwerpen heeft Atlas Copco een volledig elektrische productielijn in gebruik genomen voor de productie van draagbare E-Air VSD-luchtcompressoren in gebruik. De nieuwe lijn halveert de gebruikelijke doorlooptijd voor de compressoren.

De E-Air is ontworpen als een rendabele ‘low carbon' persluchtoplossing voor bijvoorbeeld de bouw-, olie- en gas- en mijnbouwsector. Als reactie op de toenemende belangstelling voor schone energietechnologie heeft Atlas Copco geïnvesteerd in de extra capaciteit om de productie van de E-Air mobiele compressoren te optimaliseren. De nieuwe productielijn - die zelf wordt aangedreven door groene stroom - onder andere van de zonnepanelen op het terrein - heeft de dagelijkse productiecapaciteit van de E-Air in de fabriek meer dan verdubbeld. 

 

Koolstofemissie gedurende levenduur

Tijdens een onderzoeksproject in 2021 kwantificeerde en bevestigde Atlas Copco dat de meeste emissies niet ontstaan bij de fabricage, maar bij het gebruik van zijn producten gedurende hun hele levensduur. Daarom besloot het bedrijf de ‘carbon footprint' tijdens het gebruik aan te pakken door de toegankelijkheid van elektrische draagbare persluchtoplossingen te vergroten. De uitgebreide productie van de elektrische eenheden zal de beschikbaarheid van de machines en de time-to-market positief beïnvloeden en zo de overgang naar een duurzamere toekomst versnellen. 

 

Bert Derom, baas van de Atlas Copco Portable Air Division: ‘De speciale E-Air productielijn is een tastbaar symbool van onze inzet voor een duurzame transformatie. Wij omarmen innovatie die tegemoetkomt aan de vraag van onze klanten en partners naar efficiënte, koolstofarme oplossingen en die tegelijkertijd onze eigen uitstoot verlaagt. De nieuwe, volledig elektrische assemblagelijn ondersteunt onze collectieve duurzaamheidsdoelstellingen en helpt ons samen bij te dragen aan een betere toekomst.'

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren