Zoeken
 
 

4 op 5 ondernemers ligt wakker over voortbestaan


28 februari 2023
Vandaag de dag krijgen ondernemers met heel wat onzekerheden te maken. Niet verwonderlijk dus dat onderzoek uitwijst dat 79% van de ondernemers – ook letterlijk – wakker ligt van het voortbestaan van hun onderneming.

VKW Limburg en de Vlerick Business School, die al een jarenlange traditie hebben van intensief samenwerken, slaan de handen in elkaar om Limburgse ondernemers te helpen in hun groei door het aanreiken van concrete handvaten via een doelgerichte opleiding: KMO Excellence.

 

Onderzoek leert ook dat het niet de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne of de stijgende energieprijzen zijn die ondernemingen het meest fnuiken in hun groei. De grootste groeiblokkades zitten vaak in het bedrijf zelf. Dat blijkt uit de Groeiscan, een methodologie van Vlerick Business School die professor Miguel Meuleman - één van de topdocenten van de KMO Excellen-opleiding - mee ontwikkelde.

 

Eén van die groeiremmers is de ondernemer zelf. Een groeiende kmo betekent een stevige uitdaging. Vooral omdat je moet professionaliseren terwijl je groeit. Uit onderzoek blijkt dat ondernemers te lang blijven hangen in een operationele rol. Ze werken te veel ‘in' in plaats van ‘aan' het bedrijf. Terwijl een visie en strategie ontwikkelen om het bedrijf op een duurzame manier te doen groeien even belangrijk is als de dagelijkse werking.

 

VKW Limburg en de Vlerick Business School organiseren op 2 maart ‘s ochtends een infomoment waar Vlerick prof Hans Crijns inzichten aanreikt om een bedrijf te doen groeien, aangeeft waarin succesvolle kmo's verschillen van minder succesvolle en leert hoe je de slagkracht van je kmo verhoogt en daardoor je eigen levenskwaliteit als bedrijfsleider verbetert.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren