Zoeken
 
 

‘Handmade in Belgium’-label voor metaalbewerker uit Sint-Laureins


Sint-Laureins, 21 februari 2023
Metaalbewerker Piet Andries uit Sint-Laureins heeft het ‘Handmade in Belgium’-label gekregen van Unizo, een bekroning voor makers van authentieke, ambachtelijke Belgische kwaliteitsproducten.
Het Handmade In Belgium-label is een jaarlijks vernieuwbaar ambassadeurslabel ontwikkeld door werkgeversvereniging Unizo. Met het label wil Unizo de makers van authentieke en ambachtelijke Belgische kwaliteitsproducten in de kijker zetten. ‘De moderne consument gaat op zoek naar authentieke, handgemaakte producten en hecht meer en meer belang aan lokale productie, duurzame processen en herkomst van grondstoffen en materiaal.’

Sinds deze maand mag ook Piet Andries, een metaalbewerker uit Sint-Laureins met 15 man op de loondienst het label dragen. ‘Momenteel zijn er zo'n 150 ondernemers in Oost-Vlaanderen die met het label bekroond werden. Piet en Ellen, samen met hun hele groep werknemers, zijn er één van. In korte tijd zijn ze uitgegroeid tot specialisten voor metaalconstructies', zegt Johan Michels van Unizo in het Nieuwsblad.

 

Van buffervat tot zwembad 

Piet Andries is actief op drie vlakken. ‘Er is niet enkel de toelevering van staal, inox en aluminium, we zijn ook erg actief in tankbouw en waterbeleving. Onlangs mochten we voor mouterij Boortmalt uit Antwerpen een buffervat maken met een diameter van 4 meter en een hoogte van 20 meter voor het groot nieuw warmtenet Antwerpen Noord. Erg indrukwekkend. Maar wie een leuk zwembad wil, kan eveneens bij ons terecht. We zijn erg trots op ons bedrijf en zeker op het label dat we vandaag in ontvangst mochten nemen', vertelt zaakvoerder en naamgever van het bedrijf Piet Andries (36).

 

Uitbreiding gepland

Piet Andries is vanaf zijn zestiende gefascineerd door metaal en metaalbewerking. ‘Op mijn 16de al deed ik niks anders dan lassen, metaal snijden of bewerken. Met ons bedrijf heb ik mijn droom kunnen waarmaken. Ondertussen zijn we 20 jaar verder en stellen we 13 mensen te werk in ons familiebedrijf aan 't Singelken in Sint-Laureins.' Recent kocht het bedrijf extra grond op het bedrijventerrein van Sint-Laureins en wordt er nagedacht over de uitbreiding van de activiteiten.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren