Zoeken
 
 

Unilin investeert €20 miljoen in productie vinylvloeren


30 januari 2023
De Unilin Group investeert dit jaar 20 miljoen euro in haar vestigingen in Avelgem en Wielsbeke waar een nieuwe productielijn gepland is.

De vloerbekledingsfabrikant Unilin produceert naast laminaat- en parketvloeren ook vinylvoeren. Binnen de vinylvloeren vormt LVT (luxevinyltegel) een stevige groeimarkt. Met Quick-Step, Pergo en Moduleo is Unilin Group Europees marktleider in de LVT-categorie.

 

Om in de stijgende vraag naar LVT te voorzien investeert Unilin in twee vestigingen. In Avelgem investeert het in de bestaande productielijn en wordt een capaciteitsuitbreiding voorzien.

 

Nieuwe productielijn 

In de fabriek in Wielsbeke komt er zelfs een volledig nieuwe productielijn. De bestaande LVT-lijn, die flexibele klik-LVT produceert, wordt in 2023 gradueel uitgefaseerd. In de plaats hiervan komt een productielijn voor rigide LVT. De nieuwe technologie een pak energie-efficiënter en laat toe om 100% gerecycleerde grondstoffen te gebruiken. De nieuwe productielijn zal in oktober 2023 operationeel zijn.

 

Het investeringsplan heeft een impact op de medewerkers van de bestaande LVT-lijn in Wielsbeke. Via opleidings- en trainingstrajecten binnen het pas geopende trainingscentrum The Dive, wordt een deel van hen klaargestoomd om met de technologie van de nieuwe lijn aan de slag te gaan. Anderen krijgen opportuniteiten binnen de laminaatproductie op dezelfde site van het bedrijf.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren