Zoeken
 
 

Buizenproducent Aliaxis is Onderneming van het Jaar


7 december 2022
Aliaxis is verkozen tot Onderneming van het Jaar 2022 en laat onder andere machinebouwer Vandewiele achter zich.

Het Brusselse bedrijf Alexis, dat plastic buizen maakt en gespecialiseerd is in waterbeheersystemen, volgt de Aertssen Group op, die vorig jaar bekroond werd. De prijs werd uitgereikt aan CEO Eric Olsen door vicepremier Vincent Van Quickenborne.


De andere genomineerden voor de tot Onderneming van het Jaar prijs 2022 waren Agristo (producent van diepgevroren aardappelproducten), Galloo (recyclage van metalen en plastics) en Vandewiele (producent textielmachines). Aliaxis is een wereldleider in zijn sector en heeft 15.000 medewerkers op de loonlijst staan in veertig landen. Vorig jaar realiseerde het een omzet van 3,7 miljard euro. Het miljardenbedrijf wordt geleid door de Kempense familie Emsens.

 

Engergietransitie  

Het bedrijf ging mede met de prijs aan de haal omdat het focust op recycling en de transitie naar hernieuwbare elektriciteit. ‘De winstgevendheid wordt uitstekend beheerd, zelfs in een volatiele omgeving, wat de veerkracht en robuustheid van het bedrijfsmodel aantoont, alsook het vermogen en de flexibiliteit om zich aan te passen aan steeds veranderende en zeer uitdagende marktomstandigheden’, wordt Juryvoorzitster Michele Sioen geciteerd door VRT


De wedstrijd van Onderneming van het Jaar wordt sinds 1995 georganiseerd door EY in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. Een professionele jury, met vertegenwoordigers uit de bedrijfs- en academische wereld, bepaalt de winnaar.

 

Scale-up van het jaar

Naast de Onderneming van het Jaar is er ook een prijs voor de beste scale-up. Deze eer viel te beurt aan FEops uit Gent. Deze spin-off van de Gentse universiteit ontwikkelt technologie om hartoperaties te simuleren. Het bedrijf gaat met deze technologie nu ook de grenzen over. Deze prijs werd uitgereikt door Vlaams minister van Economie en Werk Jo Brouns (CD&V.)

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren