Zoeken
 
 

Robojob naar open house Mazak met Tower en AGV


Haasrode , 23 november 2022
De Open House van Mazak in Haasrode kan eindelijk weer doorgaan en wordt gehouden van 29 november tot 1 december 2022. Op de Open House staat innovatie steevast centraal, dus RoboJob haalt alles uit de kast om de toekomst van de maakindustrie te laten zien aan de bezoekers. Dat doen ze niet alleen: ze werken samen met het Nederlandse bedrijf Kumatech om een AGV te laten samenwerken met een Tower-systeem.

De laatste keer dat het event kon doorgaan was in 2019. RoboJob en Kumatech pogen de toekomst van de maakindustrie te tonen. Kumatech bouwt oplossingen voor het automatiseren van interne logistiek. Daaronder vallen ook AGV's. Deze voertuigen verplaatsen materiaal over een voorgeprogrammeerd pad.

 

Samenwerking

Als zo'n AGV samenwerkt met de RoboJob Tower, die wordt opgesteld aan een Mazak Integrex i-250HS, vormen ze een krachtige combinatie voor het automatiseren van productieprocessen. De robotarm plaatst afgewerkte stukken op een pallet en de AGV haalt de pallet weg wanneer die vol is. Zo gaan de stukken automatisch naar de volgende stap in het productieproces.

   

Reacties

Klanten vragen steeds vaker naar de mogelijkheid van een AGV geïntegreerd in het productieproces. In het licht van het drukkende personeelstekort in onze industrie, stijgende loonkosten en reshoring, is dat ook niet onlogisch. Dit soort combinaties zijn op dit moment nog niet doorontwikkeld, maar RoboJob kijkt ernaar uit om er verder aan te werken. Het bedrijf is dan ook heel benieuwd naar de reacties tijdens de Open House van Mazak en kijkt ernaar uit ideeën te delen over de toekomst van automatisering.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren