Zoeken
 
 

Yaskawa Benelux demonstreert nieuwe HC30 cobot op Techniekdagen


16 november 2022
Eind november is de Brainport Industries Campus in Eindhoven (NL) de locatie voor twee dagen vol informatie, demo’s en workshops over bekende en nieuwe technische innovaties van Yaskawa Benelux. Met engineers in gedachten is er een één-dags programma ontwikkeld waarbij verschillende interessante onderwerpen aan bod komen over de nieuwste ontwikkelingen van Yaskawa.

De laatste nieuwtjes over robots en cobots komen aan bod, waaronder de nieuwe HC30 cobot met een payload van 30 kg. Daarnaast wordt de Smart Pendant gedemonstreerd met uitleg over de nieuwe Pallet Builder software en ook de vrij programmeerbare mogelijkheden. 

 

Energie terugwinnen

Yaskawa biedt een technische oplossing voor het terugwinnen van robotremenergie in het elektriciteitsnet - standaard en zonder extra hardware. Met de huidige oplopende energiekosten zal dit onderwerp zeker interessant zijn. Voor de gebruikers van Yaskawa robots kan het inzetten van MotoSim ook tijd en kosten besparen. Dit programma voor offline simulatie en programmering maakt offline simuleren en programmeren van robotsystemen mogelijk, minimaliseert insteltijden en biedt geavanceerde besturingsfuncties en simulatie van de Yaskawa productfamilie inclusief robots, portalen, tracks en werkstukmanipulatoren. 

 

Verder zullen de mogelijkheden van de Functional Safety Unit toegelicht worden, waarmee het veilig werken met Yaskawa robots mogelijk wordt gemaakt, in combinatie met optimalisatie van zo compact mogelijke layout. MotoLogix komt ook aan bod, deze revolutionaire software-interface voor de realtime aansturing van Yaskawa robots direct vanuit diverse PLC's wordt gepresenteerd en live gedemonstreerd.

   

Partners 

Op de Techniekdagen zullen ook enkele Yaskawa partners aanwezig zijn op het gebied van 3D-vision. Vincitech en Affix zullen hun technologie presenteren en demonstreren en tijdens de demo's alle mogelijke vragen beantwoorden. Verder zullen deelnemers inzicht krijgen in de mogelijkheden van Yaskawa Cockpit. Dit "Industry 4.0" platform biedt Yaskawa gebruikers mogelijkheden voor het verzamelen van machinedata en het analyseren en rapporteren van deze data. Dit geeft gebruikers waardevol inzicht in de performance van productiesystemen, evenals "early warning" voor tijdig preventief onderhoud.

 

Totaaloplossing 

Het volledig nieuwe automatiseringsplatform i3 CONTROL wordt ook toegelicht. Het bijzondere aan dit ecosysteem, dat nu als concept wordt gepresenteerd: het vormt een technisch gecoördineerde totaaloplossing voor branchespecifieke besturingen - van de engineeringsoftware via de controllerhardware tot de geïntegreerde chiptechnologie. i³ CONTROL biedt één controller voor motion, logic, robot, veiligheid, VFD en HMI.

 

Uitsluitend op inschrijving

De Techniekdagen zullen plaatsvinden op dinsdag 29 en woensdag 30 november van 9.30 tot 16.00 op de Brainport Industries Campus in Eindhoven. Deelname aan de Techniekdagen is uitsluitend op inschrijving via email adres: marketing.nl@yaskawa.eu.com.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren