Zoeken
 
 

Soltech start bouw zonnepanelenfabriek in Genk


Genk, 16 november 2022
Soltech heeft vorige week het startschot gegeven voor de nieuwbouw van een productievestiging voor zonnepanelen op het Thor Park in Genk. Er wordt 10 miljoen euro uitgetrokken voor de nieuwe fabriek.

Soltech uit Tienen is gespecialiseerd in esthetische panelen die geïntegreerd worden in gevels van gebouwen, overkappingen of zonneweringen. Het bedrijf wil meeprofiteren van de verhoogte interesse in groene energie en de exploderende vraag naar zonnepanelen en plant een nieuwe fabriek in Genk, op het Thor Park.

 

In aanwezigheid van de burgemeester van Gent Wim Dries, bouwbedrijf Mathieu Gijbels en Mamu architecten plaatste Soltech vorige week het eerste zonnepaneel op het Thor Park. Dit vormt het symbolische startschot van de bouwwerken. Het gaat om de bouw van een nieuwe productieruimte met een vloeroppervlakte van 4.000m² en kantoren met een vloeroppervlakte van 1.000m². Met het project is een bedrag van 10 miljoen euro gemoeid. De helft van de investering, zo'n 5 miljoen, zal naar de bouw van een nieuw machinepark gaan.

 

Productiestart in mei 2023 

In mei 2023 moet de productiehal af zijn en zullen de eerste panelen, die bestemd zijn voor op de gevels van gebouwen, van de band rollen. Rond dat moment zal ook de verhuizing van Soltech van Tienen naar Genk plaatsvinden. Het bedrijf heeft momenteel 15 mensen op de loonlijst en produceert zo'n 1.000 vierkante meter panelen per maand. In de nieuwe fabriek gaan 10 extra mensen aan de slag en loopt de productiecapaciteit op naar 5.000 vierkante meter per maand aan.

 

Nichemarkt 

Zaakvoerder Bas van de Kreeke erkent in De Tijd  dat het om relatief kleine volumes gaat. Hij benadrukt dat het bedrijf niet gespecialiseerd is in gestandaardiseerde zonnepanelen voor op daken. ‘In Duitsland komen dergelijke bedrijven aan 300.000 vierkante meter per maand en in China zelfs aan het tienvoudige. We zitten dan ook in een heel andere markt, van esthetische panelen op maat, die geïntegreerd kunnen worden in gevels. In die markt, nu nog een niche, maar met een sterk groeipotentieel, zullen we bij de drie grootste Europese bedrijven behoren.'

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren