Zoeken
 
 

INEOS O&P Europe investeert € 30 miljoen in polymeerfabriek in Lillo


Antwerpen, 26 oktober 2022
INEOS O&P Europe heeft een investering van 30 miljoen euro aangekondigd in de conversie van zijn fabriek in Lillo, bij de haven van Antwerpen, om de bestaande capaciteit in staat te stellen monomodale of bimodale kwaliteiten van hogedichtheidspolyethyleen (HDPE) te produceren.

Hierdoor zal Ineos kunnen voldoen aan de sterke vraag naar duurzame high-end toepassingen zoals kabelgoten en buizen voor het transport van groene energiebronnen zoals hernieuwbare energie en waterstof, terwijl het bedrijf de markttrends kan volgen naarmate de samenleving het gebruik van wegwerpverpakkingen vermindert.

 

HDPE is een belangrijke bouwsteen voor de productie van een grote verscheidenheid aan goederen, waaronder vele die een essentiële rol zullen spelen in de overgang naar netto nul. INEOS zal zijn eigen technologie gebruiken om zijn leidende positie als leverancier op de markt voor hogedrukbuizen uit te bouwen en met klanten samenwerken om belangrijke regio's en segmenten zoals drinkwater, gas, riolering en industriële toepassingen te bevoorraden.

 

De investering zal INEOS ook in staat stellen te voldoen aan de groeiende vraag naar toepassingen die cruciaal zijn voor de nieuwe energie-economie, bijvoorbeeld: drukpijpnetwerken voor het transport van waterstof; netwerken van ondergrondse kabelgoten over lange afstanden voor windmolenparken en het transport van andere vormen van hernieuwbare energie; infrastructuur voor elektrificatie; en processen voor het opvangen, transporteren en opslaan van CO2.

 

Dankzij de unieke combinatie van eigenschappen die de bimodale HDPE-polymeren van INEOS bieden, kunnen veel van deze producten minstens 50 jaar veilig worden geïnstalleerd en gebruikt. Ze bieden ook efficiëntere oplossingen met een lagere uitstoot voor het vervoer van belangrijke nutsvoorzieningen en goederen in de Europese steden.

 

De investering toont ook aan dat INEOS O&P Europe zich inzet voor een bloeiende circulaire economie. Na de upgrade zal de site van Lillo de productie verhogen van de hoogontwikkelde polymeren die INEOS combineert met gerecycleerd kunststofafval om het Recycl-IN-gamma te vormen, dat verwerkers en merkeigenaars in staat stelt producten te produceren die tegemoetkomen aan de vraag van de consument naar een groter gebruik van gerecycleerde materialen en tegelijk de hoogwaardige specificaties blijven leveren die zij verwachten.

 

Het langetermijncontract van INEOS voor hernieuwbare windenergie heeft de koolstofvoetafdruk van de site bij de productie van haar producten al verminderd. Rob Ingram, CEO van INEOS O&P Europe North, zei: "Dankzij deze investering zal ons bedrijf het toenemende gebruik kunnen ondersteunen van producten die een sleutelrol spelen in de overgang naar netto nul, evenals andere toepassingen die essentieel zijn voor huizen en bedrijven." De investering van Lillo toont ook onze inzet voor een bloeiende circulaire economie. Ons Recycl-IN polymeer assortiment geeft onze klanten de kwaliteit en het vertrouwen dat ze nodig hebben om hen te helpen het gebruik van recyclagematerialen te verhogen.'

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren