Zoeken
 
 

Hooggespannen verwachtingen voor HoutPro+ begin november


19 oktober 2022
Met nu al 215 exposanten zijn de verwachtingen hooggespannen voor de houtbeurs HoutPro+ in de Brabanthallen in het Nederlandse ’s-Hertogenbosch van 1 tot en met 4 november. De Vlaamse organisatie mikt op 11.000 bezoekers uit de houtindustrie.

Begin november vindt de derde editie van de Nederlandse houtbeurs plaats waar traditioneel ook Belgische bezoekers op afkomen. Hal 1 is voorbestemd voor de leveranciers van houtbewerkingsmachines terwijl hal 5 en 6 worden ingenomen door toeleveranciers in de houtindustrie. Denk daarbij aan leveranciers en producenten van onder andere verf, deurbeslag of software.

  

Zin in

Met 215 aanmeldingen van exposanten is het aantal van 2017 (199) al geëvenaard. ‘Je voelt aan alles dat de mensen er zin in hebben. Aan de telefoontjes en aan het aantal preregistraties', vertelt Anja Stuerbout van beursorganisator Claever. De Belgische beursorganisatie lanceerde HoutPro+ in 2014 op verzoek van de houtindustrie. ‘Vooraanstaande bedrijven uit de branche hadden de houtbeurs Prowood in België bezocht. Dat was hen zo goed bevallen dat we in gesprek zijn gegaan om een gelijkwaardige beurs in Nederland te organiseren.'

 

Net zoals veel sectoren wordt de houtindustrie momenteel ook geraakt door de hoog oplopende kosten en lange levertijden van elektronische componenten. ‘Maar ik heb de indruk dat dit wat stabiliseert op het moment', aldus Stuerbout die in de context van de kostenstijgingen ook het belang van automatisatie benadrukt. ‘Je ziet juist in deze tijd veel interesse in automatiseringsoplossingen.'

 

Tiny house

Naast het commerciële aanbod van de exposanten, is er nog veel meer te zien. Zo hebben studenten werkvoorbereider in de houttechniek van Hout en meubileringscollege (HMC) een tiny house ontworpen en gebouwd als afstudeerproject. Hieraan werken ze op de beurs verder, waarbij bezoekers antwoord krijgen op de volgende vragen: Hoe ziet het proces van het bouwen van een tiny house er nu uit? En waar moet je rekening mee houden als je gaat wonen in een tiny house?

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren