Zoeken
 
 

Binzel Benelux ziet vraag naar laspistolen met lasrookafzuiging sterk toenemen


Gorinchem, Nederland, 5 oktober 2022
Door de krapte op de arbeidsmarkt stellen werkgevers alles in het werk om personeel te behouden. Een investering in lastoortsen met opgebouwde lasrookafzuiging komt hierdoor steeds hoger op de agenda van lasbedrijven te staan.

‘Lasrookafzuiging is een trend in de lassector' vertelt Johnny Vanheeswyck, accountmanager bij Binzel Benelux te Nazareth (België) producent van laspistolen en dochteronderneming van ABICOR BINZEL®. Hij wijst op het onderscheid tussen ruimtelijke afzuiging en afzuiging aan de bron, wat veel effectiever is. In dit geval gaat het dan om laspistolen met een ingebouwd rookafzuigsysteem dat verbonden is aan een externe rookafzuigunit.

 

Ruimtelijke- vs. Bronafzuiging

‘Ruimtelijke rookafzuiging zuivert wel de lucht in de fabriek maar de lasser heeft nog steeds rechtstreeks te maken met de rook die tijdens het lassen vrijkomt. Bij rookafzuiging aan de bron is dit veel minder het geval' aldus Vanheeswyck.

 

Dankzij uitgebreid onderzoek heeft ABICOR BINZEL® recent een nieuwe serie xFUME® laspistolen in de markt gebracht. Het gewicht van deze pistolen verschilt nauwelijks met die van de klassieke laspistolen en ze zijn tevens veel compacter opgebouwd dan de vorige generatie rookafzuigpistolen. Hoewel de populariteit sterk toeneemt, zijn deze producten nog relatief onbekend. Door hun deelname aan de Welding Week eerder deze maand, wou het bedrijf de bekendheid onder de eindgebruikers vergroten.

 

Dealers attent maken

Anderzijds wil Binzel Benelux ook hun dealers attent maken op deze nieuwste technologie. ‘Dealers willen lasmachines verkopen maar het pistool wordt nog te vaak als bijkomstigheid gezien. Het is een beetje zoals bij de verkoop van auto's: autoverkopers willen luxewagens verkopen maar niemand hecht belang aan de banden terwijl ze juist een essentiële rol spelen bij het op de weg blijven'.
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren