Zoeken
 
 

ZF Wind bouwt grootste windmolentestcentrum ter wereld


28 september 2022
Tandwielkastproducent ZF Wind gaat in het Limburgse Lommel een installatie bouwen om ’s werelds grootste windturbines te testen. Het trekt hiervoor 50 miljoen uit.
Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. ZF Wind was voorheen onderdeel van Hansen Transmission, maar valt 2011 onder het Duitse moederbedrijf ZF Friedrichshafen. ZF Wind specialiseert zich in de productie van tandwielkasten voor windturbines.

Om in te spelen op sterk toenemende vraag naar windenergie en de zoektocht naar grotere turbines met meer vermogen, start de vestiging in Lommel met de bouw van een groot testcentrum. De testinstallatie zal met een lengte van 60 meter de grootste ter wereld zijn en maakt het mogelijk de grootste aandrijfsystemen en stroomgeneratoren te testen. Met een vermogen van 30 MW kan de testinstallatie ook extreme krachten op de aandrijflijnen testen.

 

Race om grotere windturbines 

'We anticiperen hiermee op in de toekomst nog grotere turbines, tot 30 megawatt', aldus woordvoerder Nathalie Nijs. Het geeft aan hoe snel de ontwikkelingen gaan in de ontwikkeling van technologie voor duurzame energie opwekking. Enkele jaren geleden lag het' vermogen van offshore windturbines op 9,5 MW. De testinstallatie, waar een kostenplaatje van 50 miljoen euro aanhangt, moet tegen 2024 operationeel zijn.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren