Zoeken
 
 

BMW kiest voor staal geproduceerd met groene waterstof van H2 Green Steel


7 september 2022
BMW Group en H2 Green Steel hebben een definitief contract getekend over de levering van CO2-gereduceerd staal. Dit zal op steeds grotere schaal in de autoproductie worden geïntegreerd. De overeenkomst heeft betrekking op de upstream scope 3-emissies van BMW Group en omvat maatregelen voor recycling en end-of-life management.

De samenwerking moet bijdragen aan de doelstelling van BMW Group om de CO2-emissie zo laag mogelijk te maken. H2 Green Steel heeft zich verbonden tot de Scope 1, 2 en upstream Scope 3 vereisten zoals gedefinieerd in het GHG Protocol. Het bedrijf heeft een verplichting voor de bruto-inhoudelijke koolstofemissie-intensiteit per ton staal, die in zijn klantencontracten is opgenomen. Het werk van H2 Green Steel om de emissies te verminderen zal gevolgen hebben voor de toeleveringsketen van materialen van BMW Group en zijn upstream Scope 3-emissies.

 

Daarnaast is het recyclen van schroot een belangrijk onderdeel van de samenwerking. Beide bedrijven zijn overeengekomen om veertig procent van het pre-consumer staalschroot terug te laten keren naar de elektrische vlamboogovens van H2 Green Steel voor herrecycling. Onder het staalschroot vallen bijvoorbeeld overgebleven resten van carrosseriedelen na het stansen.

 

Volgens H2 Green Steel's definitie van groen staal zijn zowel daadwerkelijke CO2-reductie als verbetering van de circulariteit van groot belang. Daarom moet groen staal worden geproduceerd uit een combinatie van een aanzienlijke hoeveelheid groen nieuw ijzer en schroot in een productieproces waarbij gebruik wordt gemaakt van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen. De totale CO2-uitstoot in zo'n proces moet meer dan negentig procent lager zijn dan die van traditionele staalproductie in een hoogovenproces.

 

‘Wij zijn op een missie om de staalindustrie koolstofvrij te maken. De samenwerking met progressieve bedrijven als BMW Group stimuleert ons om beter te worden in onze eigen activiteiten en in onze waardeketen. Het stimuleert ons ook om een nog betere partner voor onze klanten te zijn en legt de lat hoger voor branchegenoten op hun reis naar een koolstofarme industrie', zegt Henrik Henriksson, CEO van H2 Green Steel.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren