Zoeken
 
 

Nyrstar legt zinksmeltactiviteiten in Budel stil door hoge energieprijs


Nederland, 17 augustus 2022
De zinkgroep Nyrstar, dat ook een site in België heeft, legt de zinksmeltactiviteiten in Budel Nederland stil. De hoge energieprijzen spelen het bedrijf al langer parten en de smelterij in Budel draait als sinds 2021 niet meer op volledige capaciteit.
‘Als reactie op diverse externe factoren' legt de zinkgroep Nyrstar vanaf 1 september 2022 de zinksmeltactiviteiten in Budel, Noord-Brabant stil. Het bedrijf laat in een persbericht weten dat de site wordt tot nader bericht ‘in care and maintenance geplaatst wordt'. De stillegging leidt niet tot ontslagen. De taken van de ruim 400 medewerkers worden herzien en geconcentreerd op onderhoud, opleiding en andere essentiële activiteiten.

De belangrijkste reden voor de stillegging lijken de energieprijzen die sinds een jaar torenhoog zijn. Zinksmelterij is een zeer energie-intensieve activiteit. Hoge energiekosten waren eerder al aanleiding om de activiteiten terug te schroeven. Daarom draait de smelter Brudel al sinds het vierde kwartaal van 2021 op gereduceerde capaciteit. Ook Nyrstar's sites in Balen in de Kempen en Auby (Frankrijk) opereren op gereduceerde capaciteit en zullen dat blijven doen.

Als gevolg van de aankondiging van Nyrstar ging de zinkprijs op de London Metal Exchange de lucht in. Met een capaciteit van 315.000 ton zink per jaar is Budel de grootste Europese zinksmelter van Nyrstar. Het bedrijf, dat onderdeel is grondstoffenproducent Frafigura, heeft een marktleidende positie in zink en lood en stelt wereldwijd ongeveer 4.000 mensen tewerk De mijnbouw, smelt- en andere activiteiten van Nyrstar vinden plaats in Europa, de Verenigde Staten en Australië. Het hoofdkantoor is gevestigd in Budel-Dorplein, Nederland.
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren