Zoeken
 
 

SKF en ABB intensiveren samenwerking industriële automatisering


20 juli 2022
SKF en ABB gaan de mogelijkheden voor een samenwerking op het gebied van de automatisering van productieprocessen onderzoeken. In ABB’s Robotics Experience Center in het Zweedse Västerås hebben SKF-ceo Rickard Gustafson en ABB-ceo Björn Rosengren het bijbehorende Memorandum of Understanding ondertekend.

Het is niet voor het eerst dat beide bedrijven samenwerken. Zo is in de ultramoderne SKF-fabriek in Göteborg een klein legertje ABB-robots geïnstalleerd. Ook hebben de twee recent nog verschillende contracten ondertekend voor specifieke projecten op het gebied van bijvoorbeeld productieautomatisering en ‘random bin-picking' met robots. 

 

Volgende stap 

ABB en SKF zetten nu de volgende stap in hun samenwerking. Als eerste stap zullen SKF's investeringen in automatisering en schone productieprocessen fungeren als proeftuin, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot van de activiteiten. Op langere termijn zijn de partijen van plan nieuwe zakelijke mogelijkheden te verkennen in zowel traditionele als nieuwe marktsegmenten, waarbij beide ondernemingen ervaring inbrengen.

 

Rickard Gustafson: ‘We voeren de automatisering van onze productiefaciliteiten in al onze regio's op, om onze concurrentie voor te blijven en onze milieuprestaties te verbeteren. Dit maakt ook een flexibelere en veiligere werkomgeving mogelijk. ABB is een belangrijke partner voor ons op dit gebied en wij, als twee toonaangevende industriële bedrijven, zullen innovatieve oplossingen blijven ontwikkelen om het concurrentievermogen van onze klanten verder te vergroten.'

 

Afnemende beroepsbevolking 

Björn Rosengren: ‘De vraag naar automatisering neemt toe als gevolg van de afnemende beroepsbevolking, de stijgende arbeidskosten en de inspanningen van de industrie om efficiënt met hulpbronnen om te gaan in de overgang naar duurzamere productie. Ik ben dan ook verheugd om dit verdiepte partnerschap met SKF aan te kondigen, waarmee ons technisch leiderschap verder wordt versterkt.'

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren