Zoeken
 
 

Staalbedrijf Sadef viert 75-jarige jubileum met twee uitkijktorens


Hooglede, 19 juli 2022
Het staalbedrijf Voestalpine Sadef uit Hooglede viert haar 75-jarige verjaardag wel op een heel ludieke wijze. Ter ere van haar verjaardag bouwde het twee uitkijktorens die aan natuurparken geplaats werden. Zo wil men aantonen dat natuur en industrie samengaan.

'Naar aanleiding van 75 jaar Sadef, wilden we tonen dat industrie en natuur nog steeds hand in hand kunnen samengaan. Als internationaal bedrijf kozen we bewust voor een investering in lokale economie en samenleving', verklaart het staalbedrijf Voestalpine Sadef uit Hooglede de bouw van twee stalen uitkijktorens van 20 meter hoog. Voestalpine Sadef, dat 650 mensen in dienst heeft, produceert koudgewalste stalen profielen op 35 profileerlijnen. Jaarlijks wordt er 145.000 ton staal tot profielen omgevormd. 

 

Uitzicht op de natuur

De torens zijn te bewonderen aan het Sterrebos in Rumbeke en aan Domein De Vossenberg in Hooglede. Hier zullen ze enkele maanden toegankelijk zijn voor het toerisme. De torens zijn opgebouwd uit stalen profielen en zijn toegankelijk voor het grote publiek die zo uit kunnen kijken op de natuurgebieden.

 

Het gebaar van het staalbedrijf, wordt door de betrokken gemeenten gebruik om het lokaal toerisme een boom te geven. Naar aanleiding van de komst van de uitkijktorens werkte stad Roeselare en gemeente Hooglede in samenwerking met Westtoer een fietslus uit van 43,9 kilometer op het knooppuntennetwerk Westhoek en Leiestreek.

 

‘Het is iets meer dan ergens een reclamebord neerpoten’, vertelt Sadef-CEO Peter Verbrugge over het initiatief in het Nieuwsblad. Beide torens zijn ontworpen door ingenieurs van het bedrijf. 'Ze zijn opgebouwd uit duurzame stalen profielen', klinkt het. 'We zijn blij dat de torens een plaats krijgen in de natuur. Met dit project willen we ons niet enkel profileren als aantrekkelijke werkgever, maar ook tonen dat industrie en natuur wel samengaan.'

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren