Zoeken
 
 

Recyclagebedrijf Campine neemt drie fabrieken in Frankrijk over


19 juli 2022
Het recyclagebedrijf Campine uit Beerse heeft drie recyclagefabrieken uit Frankrijk overgenomen. Het gaat over twee batterijrecyclagefabrieken en een plasticsrecyclingbedrijf.

Campine uit Beerste heeft uit het faillissement van de Franse Recylex S.A. groep drie recyclagefabrieken in Frankrijk over genomen. Het gaat om de batterijrecyclagefabrieken van Escaudoeuvres (nabij Cambrai) en Villefranche-surSaône (nabij Lyon) en het plasticsrecyclingbedrijf C2P, dat op dezelfde site in Villefranche gevestigd is. Campine betaalt een totale som van 0,75 miljoen euro voor de assets en een supplement

 

De 2 Recylex-sites tellen 60 werknemers en hebben een gezamenlijke recyclagecapaciteit van 90.000 ton batterijen en 11.000 ton PP (Polypropyleen) plastic. De geconsolideerde omzet van de 3 fabrieken bedroeg in 2021 om en bij de 88 miljoen euro.

 

Diversificatie bedrijfsactiviteiten 

'Dit is een grote stap voorwaarts voor ons', zegt Campine-CEO De Vos. 'Campine is nu werkelijk een multimateriaal recyclingonderneming. We zijn één van de weinige maakbedrijven die effectief gerecycleerde metalen, chemicaliën and plastics produceren. Met de twee batterijbrekerfabrieken, verhogen we eveneens onze afvalherwinningsgraad.'

 

Het bedrijf ziet bovendien interessante opportuniteiten in de circulaire economie van kunststoffen, een markt waarop het eerder niet actief was. 'Er zijn aanzienlijke synergiën met onze Specialty Chemicals business in termen van technologie en klantenportefeuille, bovendien biedt de plasticsrecyclagebusiness enorme groeikansen', concludeert De Vos.

 

Campine produceert vandaag zowat 60.000 ton geraffineerd lood uit metaalafval (hoofdzakelijk uit versleten autobatterijen). Momenteel worden de batterijen niet ontmanteld of gebroken in hun verschillende materiaalfracties; de batterijen worden in hun geheel verwerkt in de smeltoven in België. Met de nieuwe fabrieken zal Campine in staat zijn om nog meer grondstoffen te herwinnen bij het recyclageproces, met name onder meer de PP (Polypropyleen) plastic van de batterijbehuizing.

 

Camine France opgezet 

Nicolas De Backer werd benoemd als managing director van Campine France, een 100% dochteronderneming van Campine NV, specifiek opgericht om de verworven fabrieken in onder te brengen. 'We willen de output van de brekerfabrieken maximaliseren door naast de bestaande klanten ook onze eigen batterijen voor Beerse te breken. Het volume voor eigen gebruik zal trouwens gestaag toenemen zodat deze fabrieken eveneens toeleverancier van de smeltproductie in Beerse worden', klinkt het.

 

Geplande investeringen

Het recyclagebedrijf laat nog weten het personeel in de Franse fabrieken aan boord te houden. Bovendien wil het wil er met 8 tot 10 miljoene euro aan investeringen in de volgende 4 jaar de efficiëntie verhogen en nieuwe technologiën introduceren.


 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren