Zoeken
 
 

Atlas Copco investeert 70 miljoen euro in site Wilrijk


5 juli 2022
Atlas Copco zal de komende drie jaar 70 miljoen euro investeren in zijn site in Wilrijk. De pakketinvestering bestaat uit innovatie met extra R&D-capaciteit, meer productieruimte met een uitbreiding van zijn slimme fabriek, nieuwe productietechnologieën, extra kantoorruimte, en het verderzetten van het om- en bijscholen van de medewerkers.

Met het Airpower Masterplan, doet Atlas Copco een pakketinvestering die bestaat uit drie pijlers: innovatie, aantrekkelijke werkomgeving en mobiliteit en veiligheid op en rond de site. Het bedrijf brengt innovatie via investeringen in nieuwe productietechnologieën en machines, verhoogde R&D-capaciteit met uitbreiding van de laboratoria en extra productieruimte voor kerncomponenten in de slimme fabriek.

 

‘De site in Wilrijk is ons meest geavanceerde R&D excellence center van perslucht ter wereld en wordt met meer dan 800 ingenieurs niet voor niets de ‘universiteit van de perslucht' genoemd. We ontwikkelen, testen én produceren hier nieuwe industriële ideeën. Met innovatieve oplossingen gefocust op energie-efficiëntie, energie-conversie en digitalisering willen we onze klanten de meest energie-efficiënte, duurzame oplossingen bieden die ook een positieve bijdrage leveren aan de samenleving en het milieu', vertelt Vagner Rego, Business Area President Compressor Technique. 

 

Daarnaast wil Atlas Copco een aantrekkelijke werkomgeving voor zijn medewerkers creëren. Met het hybride werkbeleid voor bedienden moet de site dé plek bij uitstek worden om samen te creëren en te innoveren. Daarnaast blijft het bedrijf inzetten op ‘levenslang leren' door te investeren in het om- en bijscholen van zijn medewerkers.


Tot slot investeert Atlas Copco in mobiliteit en veiligheid op en rond zijn site, met onder andere nieuwe parkeerinfrastructuur en op termijn een wachtzone voor vrachtwagens op de site om het vrachtverkeer rond de site te beperken. Tegelijkertijd voorziet het bedrijf groene oplossingen om het waterbergend vermogen in de regio te versterken. Met oog op dat laatste voorziet Atlas Copco onder meer in een acht meter brede groene bufferzone op zijn terrein naast de Atomiumlaan en draagt ze kosteloos 8.156m² terrein over aan de Provincie Antwerpen om er gemengd openruimtegebied van te maken.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren