Zoeken
 
 

Leuvense zonnewagen breekt wereldrecord


Lommel, 14 juni 2022
Het Agoria Solar Team heeft in Lommel het wereldrecord ‘meeste aantal kilometers gereden met een zonnewagen in 12 uur tijd’ verbroken. Het volbracht 1.051 kilometer in dit tijdsbestek met een zonneauto waar technologie van Belgische maakbedrijven in zit.

De vorige langste afstand in 12 uur bedroeg 924 kilometer en werd gereden door het Solar Team uit Delft. Met nog 1,5 uur te gaan, hadden de Leuvense studententeam deze kaap al bereikt en was het zaak het wereldrecord zo scherp mogelijk te stemmen.

 

Het record van de zonnewagen, genaamd BluePoint Atlas, werd behaald op de testbaan van Ford in Lommel. Ford is een van de maakbedrijven die hiermee verbonden is aan de futuristische auto van het Solar Team van de KU Leuven dat gesponsord wordt door technologiefederatie Agoria.

 

BluePoint Atlas is de negende zonnewagen die het Agoria Solar Team gebouwd heeft, dat in 2019 zowel Europees als wereldkampioen werd. Deze zonnewagen beschikte voor de eerste keer zijn eigen motor. De opvallende puntvormige wagen telt ook maar drie wielen maar blijft zelfs bij hoge snelheid heel stabiel.

 

Meer dan twintig Belgische maakbedrijven betrokken  

Aan de ontwikkeling van de zonneauto werken doorgaans een twintigtal ingenieursstudenten van de KU Leuven mee, terwijl er tientallen lidbedrijven van Agoria ingeschakeld worden voor diverse onderdelen. Zo leverde BO-Solutions uit Roeselare, gespecialiseerd in ophangingscomponenten, onderdelen. Ook het technologiebedrijf Motix is een van de partners van de BluePoint Atlas die dus alleen op zonne-energie rijdt.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren