Zoeken
 
 

Engels Group verhuist naar nieuw logistiek distributiecentrum te Malle


Malle, 7 juni 2022
Na 95 jaar is de Engels Group van de Antwerpse Paardenmarkt verhuist naar een nieuw logistiek distributiecentrum van 70.000 m² in de industriezone van Malle.

‘Delokalisatie was onvermijdelijk om de groeiambitie van de familiale groep met zijn 3 uiteenlopende business units te kunnen blijven faciliteren en realiseren', licht Engels Group de verhuizing toe. De Engels Group, die wordt geleid door de familie Engels, valt uiteen in de volgende devisies: Engels Electro (aankooporganisatie/groothandel), Thermo Comfort (invoerder/verdeler van HVAC, heating-ventilation-airco) en Engels Surfaces (invoerder/verdeler van solid surface of duurzaam oppervlaktemateriaal).

 

De geschiedenis van het familiebedrijf startte in 1927 op de Paardenmarkt in Antwerpen-centrum, met de elektriciteitswinkel van grootvader Désiré Engels. Zijn zonen Edmond en Oscar transformeren de zaak in 1957 naar een groothandel en dragen op hun beurt begin jaren '80 de zaak over aan hun respectievelijke zonen Jan en Marc die het diversificatieproces van de groep hebben geactiveerd en versneld. Sinds 2012 zijn ook Catherine en Thomas, respectievelijke kinderen van Jan en Marc, als vierde generatie actief in het familiebedrijf.

 

Uitbreiding door groei

Om die productdiversificatie en bijkomende units een plaats te kunnen geven, kocht de familie de voorbije decennia steeds nieuwe gebouwen aan rondom het hoofdgebouw op de Paardenmarkt, in de omliggende straten Nieuwe Gang, Stijfselrui, Stijfselstraat en op het Hessenplein. Samen goed voor zo'n 14.000 m². ‘Maar we beseften ook dat voor de blijvende groei en voor de komende generaties een nieuwe locatie buiten het centrum van Antwerpen allernoodzakelijk was', zegt Jan Engels.

 

Alles onder 1 dak in Malle

Hij vervolgt: ‘We starten nu een nieuw hoofdstuk in de familiesaga. Zonder onze Antwerpse roots te vergeten, gaan we nu in Malle letterlijk en figuurlijk verder bouwen aan onze toekomst, met als missie om steeds de best mogelijke service, ondersteuning en samenwerking te kunnen blijven garanderen aan onze klanten.'  Alles activiteiten komen in Malle samen onder één dak: een nieuw logistiek centrum van 70.000 m², waaronder een nieuwe toonzaal van 2550 m² en waarin ook de kookkamers (workshops en demo's) en een huisbeurs zullen plaatsvinden.


Engels Group heeft 80 medewerkers in dienst en een geconsolideerde omzet van 42 miljoen euro in 2021. Het bedrijf is 100% in familiale handen maar de raad van bestuur telt een externe voorzitter, wat volgens het bedrijf helpt bij een objectieve en nuchtere kijk op beleid en strategie. Ook de juridische omkadering en opvolging wordt door externe consultants begeleid.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren