Zoeken
 
 

TomTom schrapt 500 jobs wereldwijd, waarvan 50 in Gent


Gent, 7 juni 2022
Door verdergaande automatiseringen zijn 500 werknemers van de navigatiespecialist TomTom overbodig geworden. In ons land staan 51 arbeidsplaatsen op de tocht in de vestiging in Gent.
De reorganisatie bij de digitale kaartenmaker is het gevolg van een nieuw geautomatiseerd map making-platform. Door mensenwerk door computers te laten doen, zijn honderden banen bij de Maps-divisie overbodig en kan TomTom  ‘versere en rijkere kaarten produceren", laat het bedrijf weten in een persbericht.

De 500 ontslagen vinden plaats in twintig landen en betreft ongeveer 10 procent van het totale personeelbestand. In ons land heeft TomTom 260 mensen op de loonlijst staan. 51 arbeidsplaatsen staan op de tocht en hiervoor is het bedrijf in gesprek met de vakbonden.

 

‘Het is zeker de bedoeling om het aantal ontslagen nog naar beneden te krijgen', stelt Els De Coster van de liberale vakbond over het sociale overleg. Er zijn voorlopig nog geen acties gepland. ‘We gaan in eerste instantie de mensen vooral bijstaan, want dit is toch wel een slag in het gezicht', wordt zij geciteerd door het VRT Nieuws .

 

Heroriëntatie door opkomst smartphone

TomTom, opgericht door twee Nederlanders, bestaat sinds 1991 en is wereldwijd een van de marktleiders in digitale kaarten. TomTom werd initieel bekend met de gelijknamige navigatiekastjes. Nu navigeren vaker via de smartphone gebeurt, verdient het bedrijf vooral geld met het leveren van kaarten en file-informatie aan apps en autofabrikanten. Deze gebruiken de technologie van TomTom voor hun ingebouwde navigatiesystemen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren