Zoeken
 
 

TotalEnergies met Vanheede Environment Group in zee voor meer gerecycleerde polymeers


Dottignies, 6 juni 2022
TotalEnergies en Vanheede Environment Group, dat vestigingen in Belgie heeft, hebben een contract ondertekend om de productie van circulaire polymeers uit plastic afval op te voeren.

In het samenwerkingscontract dat beide bedrijven hebben afgesloten, zorgt de Vanheede Environment Group voor de ruwe grondstof en TotalEnergies maakt hier circulaire polymeers van voor duurzame toepassingen in bijvoorbeeld de automotive of de bouwsector.

 

Energie- en grondstoffenproducent TotalEnergies ervaart een groei van de verkoop van gerecycleerde polymeers. Die zet het onder andere in de markt via dochteronderneming Synova, Europees marktleider op het gebied van gerecycleerde polymeers voor de automotive. Synova kondigde eind 2021 nog aan dat het haar capaciteit verdubbelde tot 45.000 ton per jaar.

 

Om in de stijgende vraag naar circulaire polymeers te voldoen heeft de multinational nu een contract afgesloten met afvalspecialist- en verwerker Vanheede Environment Group. Dat bedrijf heeft 14 vestigingen in België en Frankrijk waar het jaarlijks 1 miljoen ton aan afval verwerkt. Momenteel heeft het een nieuw recyclage site in aanbouw in het Belgische Dottignies.


'Dit partnerschap toont het vertrouwen dat TotalEnergies heeft in onze innovatieve recyclage technologie', zegt David Vanheede, CEO Vanheede Environment Group. TotalEnergies wil het aandeel gerecycleeerde polymeers tegen 2030 opkrikken tot dertig procent.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren