Zoeken
 
 

Rekkenbouwer zet in op robotisering en neemt Franse iFollow over


Spiere-Helkijn, 31 mei 2022
De West-Vlaamse rekkenbouwer Stow neemt met zijn robotica-afdeling een meerderheidsbelang in iFollow. Dat is een Franse start-up die zelfrijdende robots maak voor het transport van paletten

's Werelds grootste rekkenbouwer Stow uit Spiere-Helkijn, dat in 2020 nog was uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar, maakte de overname vorige week bekend. De overname moet gezien worden in het licht van automatisering van interne logistiek in bedrijven, een trend die momenteel gaande is in het bedrijfsleven. In september 2021 werd als reactie hierop al Stow Robotics opgericht als automatiseringstak binnen de groep.

Door een meerderheidsbelang in iFollow te nemen, krijgt de automatiseringsdivisie een extra impuls. iFollow, dat in 2017 werd opgericht in Parijs, is gespecialiseerd in geautomatiseerde mobiele robots (AMR's). Dat zijn heftrucks die zelfstandig rond kunnen rijden in magazijnen en pallet of plastic bakken kunnen verplaatsen. 'Dit is een mijlmaal voor stow Robotics, het toevoegen van een bedrijf dat perfect past in ons portfolio van geautomatiseerde oplossingen', zegt Jos De Vuyst, CEO van stow Group. 

Stow Group is voor 85 procent in handen van het Amerikaanse private-equity bedrijf Blackstone. Het heeft meerdere vestigingen in Europa en de Verenigde Staten en heeft 1.800 mensen op de loonlijst staan. In Europa heeft het negen productievestigingen.

 

Ook vanuit iFollow zijn er enthousiaste geluiden te horen. 'We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met stow Robotics, een leider in magazijnautomatisering. We zijn ervan overtuigd dat dit het juiste partnerschap is om de volgende fase van langetermijngroei van iFollow te starten, met een betrouwbare, wereldwijde partner', zegt Vincent Jacquemart, mede-oprichter en CEO. 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren