Zoeken
 
 

Gouden VOKA-Fakkel voor Limburgs metaalbedrijf Hegge


Hamont-Achel, 24 mei 2022
Metaalverwerkingsbedrijf Hegge uit Hamont-Achel is de winnaar van de Fakkel 2022. Dat is de prijs die Voka?– Kamer van Koophandel Limburg ieder jaar uitreikt aan een familiale onderneming met een uitzonderlijke staat van dienst.

Hegge was eerder al genomineerd voor de VOKA-Fakkel prijs in Limburg, maar moest de eer toen aan een ander bedrijf later. Dit jaar ging het metaalbedrijf dan wel met de hoofprijs aan de haal en liet bouwbedrijf Houben en tegelspecialist Impermo achter zich.

 

"Met deze onderscheiding willen we familiale ondernemingen in onze provincie belonen en tegelijk inspireren om dezelfde continuïteit en visie aan de dag te leggen als onze laureaat en de andere genomineerden", zeggen Bart Balis & Ellen Olislagers, voorzitter van het Family Business Center en directeur eigenaars-ondernemers van Voka - KvK Limburg.

 

De jury verklaar de keuze voor Hegge als volgt: ‘Door hun familiecharter, een familieforum en een raad van advies vertoont de onderneming een sterk staaltje van familiale governance. Naast gezonde financiële cijfers durft Hegge nv ook op lange termijn te denken, mét oog voor innovatie. Ze toonden zich bestand tegen verschillende crisissen, en stilaan wordt ook de vijfde generatie bij de bedrijfsvoering betrokken. Het is het bewijs van een familiale onderneming die bezig is met continuïteit, maar waar de familiale cultuur nooit uit het oog wordt verloren."

 

Bedrijfsgeschiedenis gaat terug tot 1893 

Hegge bestaat sinds 1893 en is opgericht door Andries Hegge, de overgrootvader van de huidige aandeelhouders. Het metaalverwerkingsbedrijf uit Hamont-Achel heeft een team van 170 medewerkers die met hart en ziel bezig zijn met metaalverwerking in de brede zin van het woord. Van ramen, deuren en gevelwanden tot de productie van aluminium spatschermen voor vrachtwagens. ‘Ik ben ongelooflijk fier om deze prijs in ontvangst te mogen nemen', reageerde een trotse CEO Marc Hegge. ‘Het is vooral een prijs ter ere van mijn vader, die de weg geplaveid heeft voor het succes van onze familiale onderneming. Wij zijn ook Voka - KvK Limburg zeer erkentelijk met dit initiatief om Limburgse familiebedrijven in de schijnwerpers te plaatsen. In mijn ogen wordt ons werk en ons belang nog te weinig belicht terwijl wij volgens mij de basis van het economische weefsel in onze provincie vormen."

 

Drie familiebedrijven als voorbeeld 

Met Hegge, Houben en Impermo stonden er drie sterke familiebedrijven tegenover elkaar. Zij werden geselecteerd op basis van een aantal specifieke criteria. Eén van de belangrijkste voorwaarden bij deze nominatie is dat er minstens twee generatiewissels hebben plaatsgevonden. Daarbij is het van belang dat de familie een actieve rol speelt in het bedrijf en het de meerderheid van de aandelen in handen heeft. Ook de financiën, internationalisatie, innovatie en maatschappelijke betrokkenheid werden onder de loep genomen.

 

"Deze drie bedrijven zijn een voorbeeld voor anderen in Limburg", zegt Ellen Olislagers, directeur eigenaars-ondernemers van Voka - KvK Limburg. "Ongeveer 80% van de ondernemingen in Limburg zijn familiebedrijven. Zij vormen de spil van het bedrijfsleven en zijn een belangrijke motor voor onze economie. Het blijft daarom cruciaal om ze goed te begeleiden, zeker in deze economisch uitdagende tijden. Ons Family Business center is hét aanspreekpunt en kenniscentrum voor familiebedrijven."

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren