Zoeken
 
 

3D-geprinte demonstrator geselecteerd op Vlaamse imagostand Hannover Messe


Hannover, 19 mei 2022
3DESK, een 3D-geprinte demonstrator, is geselecteerd om deel uit te maken van de Vlaamse imagostand om de maakbeurs Hannover Messe eind mei.

3DESK is een samenwerking tussen Formando en Guaranteed en Flam3D en betreft een demobalie om bezoekers te verwelkomen in de wereld van Additive Manufacturing (AM). 3DESK is een combinatie van standaard industrieprofielen en AM-technologieën met behulp van ge-3D-printe onderdelen met kleine en grote afmetingen.

 

Met de demonstrator wil Flam3D 3D-printing en haar leden zo goed mogelijk vertegenwoordigen op de beurs. "We willen laten zien dat 3D-printing een fantastische techniek is om dingen precies te maken zoals je het wilt, zelfs voor grotere constructies zoals de 3DESK. Mensen moeten begrijpen wat het echt betekent om ‘op maat gemaakt te zijn'!", legt Robin Houben, Manager bij Formando, uit.

 

De Hannover Messe blijft ook in het post-Covid tijdperk één van de meest toonaangevende internationale vakbeurzen voor de technologische industrie. De beurs staat sinds jaar en dag bekend als een belangrijk wereldforum voor alles wat te maken heeft met Industrie 4.0. Dit jaar is de beurs voor het eerst terug en vindt plaats van 30 mei tot 2 juni 2022.

 

200.000 bezoekers 

Gedurende 4 dagen presenteren meer dan 5.000 standhouders aan zo'n 200.000 bezoekers hun nieuwste technologieën en diensten waarmee ze oplossingen bieden die aansluiten bij de belangrijkste industriële trends en uitdagingen. Met meer dan 1.400 events ter plaatse en 1.500 buitenlandse sprekers is het duidelijk dat dit één van de belangrijkste internationale hotspots is voor industriële transformatie met uitstekende innovaties of ongewone producten.

 

Flam3D is dat ook verguld met de selectie door Flanders Investment & Trade (FIT) om deel te nemen aan de Vlaamse imagostand in Hal 8 (stand E30) . Hierdoor kan het de 3D-printindustrie in de spotlights plaatsen op een internationaal podium. De kandidatuur van de organisatie tot deelname aan de Vlaamse imagostand met een demonstrator werd door een professionele jury beoordeeld en geaccepteerd. De jury maakte een afweging op basis van enkele vastgelegde selectiecriteria zoals de attractiviteit van de demonstrator voor bezoekers, gerichtheid van de demo op industriële toepassingen of het presenteren van een "state-of-the-art' product dat past binnen de thema's van de beurs.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren