Zoeken
 
 

Schunk valt in de prijzen met flexibele klauwplaat


Duitsland, 11 mei 2022
Schunk heeft de iF Design Award 2022 gewonnen met haar flexibele ROTA THW3 klauwplaat met snelwissel klauwsysteem dat zorgt voor het balanceren tussen korte insteltijden. Het totaalpakket van functioneel design, flexibiliteit en duurzaamheid was doorslaggevend voor de jury.

De IF design award wordt uitgereikt door het International Forum Design, een organisatie die in 2001 is opgericht door iF Industrie Forum Design Hannover e.V. Idee, vorm en functie zijn enkele van de criteria waarop de jury de winnaar bepaalt.

 

De ROTA THW3 klauwplaat met snelwissel klauwsysteem sprong daarbij in het oog bij de internationale jury. Esthetisch gezien behaalde de klauwplaat hoge cijfers met zijn geoptimaliseerde buitengeometrie en minder uitstekende randen.

 

Minder energieverbruik door lager gewicht

Maar de klauwplaat viel vooral op door zijn gewicht en functionaliteiten. De ontwikkelaars van Schunk hebben het gewicht in het productontwerp verminderd. Dit vermindert het energieverbruik en maakt sneller accelereren en remmen van de draaibank mogelijk. Desondanks heeft de klauwplaat een stijf basislichaam dat ook bij maximale belasting betrouwbaar klemt.

 

Uitgerust met een snelwissel klauwsysteem kan de ROTA THW3 snel worden omgebouwd voor een nieuwe reeks onderdelen op CNC-draaibanken, pick-updraaibanken en draai-/freescentra en heeft een hoge klauw- herhalingsnauwkeurigheid tot <0,02 mm. Dit betekent dat de spankop snel en met hoge precisie kan worden aangepast aan wisselende opspantaken. Dit is vooral interessant voor gebruikers die kleine en middelgrote series produceren.

   

Minder smeer- en reinigingsmiddelen nodig

Naast de functionaliteit was de jury ook onder de indruk van de duurzame focus van de innovatieve kleminrichting. Door de gepatenteerde afdichting zijn de reinigings- en onderhoudsintervallen tot 20 keer langer dan bij vergelijkbare producten. Dit vermindert het gebruik van smeermiddelen, reinigingsmiddelen en water en helpt het milieu te ontzien.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren