Zoeken
 
 

Met GrindingHub beurs wil VDW inspelen op groeiende markt van slijpen


Stuttgart (DE), 6 april 2022
In Stuttgart is van 17 tot en met 20 mei de eerste editie van GrindingHub, een beurs die is gericht op de wereld van slijptechnologie en aanvullende activiteiten. Onder andere VDW, de belangenbehartiger van de Duitse machinebouwers, heeft zijn schouders onder het evenement gezet dat voortaan elke twee jaar moet plaatsvinden, en meer dan 360 exposanten telt.  

De GrindingHub beurs, die dit jaar voor het eerst plaats vindt van  17 tot en met 20 mei in Stuttgart, is een initiatief van drie partijen. Naast VDW zitten ook Messe Stuttgart en Swissmen, de vereniging voor de Zwitserse mechanische en elektrotechnische industrie en aanverwante technologiegeoriënteerde sectoren, in de organisatie. ‘De industrie is sterk groeiende en heeft behoefte aan een internationale etalage waar expertise en technische innovaties getoond kunnen worden', legt Stephan Nell, van de Zwitserse slijpmachineproducent United Grining en tevens Swissmen-lid, het initiatief uit.


De oprichters wijzen naar de groeicijfers van slijptechnologie. Slijpen neemt een belangrijke plaatst in binnen de werktuigmachine-industrie in Duitsland. In 2020 produceerde de sector slijpmachines ter waarde van 870 miljoen euro. Bijna 80 procent werd geëxporteerd, waarvan ongeveer de helft naar Europa. De grootste afzetmarkten voor Duitsland zijn China, de VS en Frankrijk. Duitsland, Japan en Zwitserland voeren de lijst aan van topproducenten ter wereld. De sector slijptechniek produceerde in 2019 voor 4,9 miljard euro aan machines.

  

Met GrindingHub krijgt de sector dus een afzonderlijke beurs. Onderwerpen die aan bod komen zijn procesoptimalisatie, automatisering en digitalisering. Ook is er aandacht voor nabewerkingstechnieken. Het concept bevat tegens een digitaal luik en daarnaast zal er in de oneven jaar ook een web conferentie gehouden worden. ‘Moderne vakbeurzen moeten ook online formats bieden zodat exposanten hun internationale bereik kunnen vergroten', verklaart Wilfried Schäfer, directeur van VDW.


De beurs vindt plaatst in drie zalen van Stuttgart Messe en inmiddels hebben zich ruim 360 exposanten aangemeld, waaronder de grote spelers in de slijptechnologie industrie zoals Agathon, Danobat-Overbeck, DVS Group, DVS Tooling, Emag, Geibel&Hotz, Haas Schleifmaschinen, Hembrug, Isoma, United Grinding, Vollmer. Naast het aanbod van de exposanten is er ook een informatief randprogramma voorzien.

 

Voor VDW, de belangenbehartiger van de Duitse machinebouwers, betekent GrindinHub de derde metaalbewerkingsbeurs die het organiseert. De branchevereniging staat immers ook achter EMO Hannover en METAV.


 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren