Zoeken
 
 

Hilco Industrial Acquisitions zet zwareplaatwalserij van ThyssenKrupp Steel Europe in de verkoop


23 maart 2022
De machines en uitrusting van de zwareplaatwalserij van ThyssenKrupp in Duisburg- Hüttenheim, Duitsland worden via de website van Hilco www.hilcobid.com te koop aangeboden. Hilco Industrial Acquisitions, B.V, heeft de overname van de machines en uitrusting begin deze week aangekondigd.

De op een na grootste staalproducent van Europa, ThyssenKrupp, sloot de fabriek in september 2021. Tijdens de operatie produceerde de walserij ongeveer 850.000 ton staal per jaar, dat werd gebruikt voor de scheepsbouw, offshore en zware constructie industrie.

 

Naast de walserij zelf zijn er bij Hilco nog andere machines en systemen te koop uit hetzelfde pakket: de warm wals, warm- en koudrichtmachines, ovens, inline ultrasoon test installatie, staalstralen/priming verven, evenals talrijke zuurstof- en plasma snijmachines.

 

Plaatwalserij

Robert Bouland, managing partner bij Hilco Industrial Acquisitions verklaarde: ‘Deze verkoop is een uitstekende kans voor kopers die de nieuwste generatie hoogwaardige machines willen kopen voor gebruik in een plaatwalserij.' We verwachten veel geïnteresseerden uit Europa, Azië en Amerika en gaan graag in op aanbiedingen voor de aankoop van individuele systemen of pakketten.'

 

Hilco Industrial Acquisities, B.V. blijft haar acquisitieportfolio op het gebied van staal en walserijen uitbreiden. Meest recentelijk heeft Compania Siderurgica Huachipato S.A. (CAP ACERO) uit Chili het bedrijf ingehuurd om staal- en walsmachines te verkopen die niet langer nodig zijn voor de lopende activiteiten van CAP ACERO. Ook heeft Hellinec Halyvourgia (Griekenland) Hilco aangesteld om hun Mini-Mill bij Athene te verkopen. Hilco Industrial Acquisition heeft onlangs de Dongkuk Steel-zwareplaatwalserij met een capaciteit van 2 miljoen ton per jaar uit Korea verkocht, evenals de door Hilco gekochte Danieli-walserij van Posco SS Vina uit 2015 van Vietnam naar Mexico.

 

Informatie over de machines en installaties en de mogelijkheid om ze aan te schaffen is binnenkort beschikbaar op www.hilcobid.com.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren