Zoeken
 
 

Zes productiebedrijven bekroond tot factory of the future


23 februari 2022
Windturbinespecialist ZF Windpower en bordenbouwer P&V Panels, beide uit Limburg, zijn twee van de zes Belgische productiebedrijven die zijn bekroond tot factory of the future.

Stas, Terumo Europe, PNV Panels, ZF Windpower uit Vlaanderen en Vinventions en Takeda Belgium uit Wallonië zijn door Agoria, Sirris, en Essenscia geroemd om hun innovatieve bedrijfsvoering en hebben de 'Factory of the Future' award ontvangen. Zij kregen deze award overhandigd van Hilde Crevits, Vlaamse minister van Werk.

 

Om de prijs te ontvangen moeten deelnemende bedrijven voldoen aan de zeven transformaties, digitalisering staat daarbij centraal, maar ook investeringen op het gebied van personeel en slimme processen. Winnaar Stas, trailerbouwer uit Waregem laat in een blog op haar website weten hoe zij de zeven transformaties met succes doorliep.

 

De Vlaamse winnaars zijn in diverse sectoren actief. Terumo Europe in Leuven maakt medische producten, P&V Panels in Heusden-Zolder is gespecialiseerd in borden en ZF Windpower in het Limburgse Lommel is maker van tandwielen voor windturbines

 

Sinds 2015 reiken Agoria, Sirris in samenwerking met de verschillende sector- en industriefederaties de Factory of the Future awards uit. De prijs gaat naar bedrijven die innovatief ondernemerschap tonen. In acht jaar is de selecte kopgroep van meest toekomstgerichte productiebedrijven in België nu uitgegroeid tot een club van 48 ondernemingen, die de voorbije 6 jaar samen meer dan 1,9 miljard euro investeerden in ons land.


De winnaars krijgen de titel voor een periode van drie jaar. Na afloop daarvan moet een nieuwe audit uitwijzen of de titel kan verlengd worden. Vorig jaar ging de titel naar Danone, Delhez Tôlerie, Cargill en L'Oréal. Twee jaar geleden was Vraag&Aanbod aanwezig bij de prijsuitreiking , en ging de eer onder andere naar maakbedrijven Audi Brussels en Kautex Textron Benelux. Dat laatste bedrijf raakte na de uitbraak van de coronacrisis in zwaar weer. De opkomst van de elektrische auto's speelde het bedrijf, dat onder andere benzinetaks maakt, al langer parten.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren