Zoeken
 
 

Digitale offertevergelijker Offrea overgenomen door Nederlandse evenknie


26 januari 2022
Het Vlaamse Offra, een online offertevergelijkingsplatform voor de bouwsector, is overgenomen door zijn Nederlandse tegenhanger Solvari.

Offrea betrad de Vlaamse bouwmarkt in 2008 en maakt het mogelijk om offertes aan te vragen en gratis te vergelijken. Daarmee is het een interessante tool voor grote en kleine bouwbedrijven die nieuwe klanten zoeken. Het Zandhovense bedrijf brengt bouwers en verbouwers via het platform in contact met vakmensen uit de regio voor het uitvoeren van een klus.

 

Door het afsluiten van een abonnement bij Offrea krijgen bouwbedrijven toegang tot het ruime aanbod van klussen en kunnen ze vervolgens voor de voor hen interessante klussen offertes uitbrengen. Binnen het aanbod kan men opdrachten filteren op selectiecriteria zoals sector, materiaalkeuze, opdrachtgrootte, uitvoeringsdatum en locatie. Het bedrijvennetwerk van Offrea bestaat uit ruim 2200 actieve bouwbedrijven die actief zijn in meer dan 130 bouwsectoren, variërend van het plaatsen van een zwembad of tuinomheiningen tot aan gevel- en dakwerken. De website zou dagelijks door duizenden mensen bezocht worden, laat het bedrijf weten.

 

Oprichters Tom Lieckens en Raf Verhaegen hadden in 2020 het concept Homeproved.com in de markt gezet, een digitaal beoordelingsplatform van de bouwsector waar (ver)bouwers ervaringen over vakmensen en bouwbedrijven kunnen uitwisselen. Door de verkoop van Offrea kunnen de ondernemers zich richten op de verdere ontwikkeling van dit recencieplatform.

 

Offrea wordt overgenomen door het Nederlandse Solvari dat in dezelfde niche actief is en dezelfde ontstaansgeschiedenis kent. Vandaag de dag maakt het platform ruim 3.600 matches per dag in Nederland & België. Hiermee helpt de matchmaker jaarlijks circa 5.000 bedrijven aan nieuwe klanten en 400.000 consumenten per jaar met het realiseren van hun (ver)bouwproject.

 

Het is de derde overname van Solvari in de afgelopen 24 maanden. Waar eerdere overnames gericht waren op een groter bereik van het platform bij de consument, daar heeft de overname van Offrea ten doel het netwerk van kwalitatief hoogwaardige en beschikbare vakmensen uit te breiden. ‘Vroeger lag de focus van Solvari altijd op grotere bedrijven met een eigen marketing- en salesafdeling, maar dankzij de overname voegen we nu 2200 actieve en bekwame (zelfstandige) vakmensen aan ons netwerk toe', verklaart CEO Dennis van den Bos van Solvari.


Ook het portfolio van Sovari in België neemt door de overname toe. Van den Bos vervolgt: ‘Voorheen waren we vooral goed in klussen rondom het verduurzamen van woningen, maar straks kan de Vlaming bij ons ook terecht voor typisch vakwerk, bijvoorbeeld het plaatsen van een zwembad, tuinomheiningen en gevel- en dakwerken. Een marktbepalend platform dus met een gegarandeerde match voor iedereen.'

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren