Zoeken
 
 

GCK Group uit Gullegem investeert 5,5 miljoen euro in uitbreiding


Gullegem, 26 januari 2022
De West-Vlaamse CGK Group, gespecialiseerd in de opslagmiddelen voor gevaarlijke vloeistoffen, investeert 5,5 miljoen euro in de uitbreiding van haar site in Gullegem

Met een symbolische eerste spadesteek werd deze week het officiële startschot gegeven voor een forse uitbreiding van de site van de West-Vlaamse CGK Group in Gullegem. Het bedrijf is gespecialiseerd in oplossingen rond de opslag, de behandeling en het gebruikt van chemicaliën en gevaarlijke vloeistoffen op bedrijfssites. In een eerste fase wordt 5,5 miljoen euro geïnvesteerd in de gloednieuwe site die begin 2023 in gebruik zal worden genomen.

 

De nieuwbouw zal resulteren in een uitbreiding van de bestaande infrastructuur met 6000 m2 tot maar liefst 1 hectare. Met de investering bewijst de CGK Groep vertrouwen te hebben in de toekomst. Ook tijdens corona bleef het West-Vlaamse concern groeien. ‘Er is nog heel veel potentieel aangezien vele bedrijven onze mogelijkheden nog onvoldoende kennen. Bijgevolg wordt zowel qua omzet als qua personeelsbestand op korte termijn een aanzienlijke groei verwacht', vertelt Tijl Charle, CEO CGK Group, bij de eerste spadesteek.

 

Productiehal van 23m hoog

De uitbreiding van de site laat een verdubbeling toe van de huidige productie- en opslagcapaciteit. Een productiehal van 23 meter hoog stelt het bedrijf in staat in staat om de grootste kunststoftanks en -constructies in de Benelux en Frankrijk te realiseren.

 

Aanvankelijk is ook gekeken naar een verhuizing, maar een uitbreiding van de bestaande site werd al snel verkozen. ‘We hebben specifieke noden en deze kunnen we hier waarmaken. Daarnaast zijn onze medewerkers het hart van ons bedrijf en aangezien de meesten uit de nabije regio komen, leek een verhuis ons niet opportuun. Bovendien biedt een concentratie van alle activiteiten op één site uiteraard veel voordelen', klink het.


Door de uitbreiding van de site ontstaat er 60 nieuwe werkplaatsen. Momenteel staan er 90 mensen op de loonlijst bij het bedrijf.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren