Zoeken
 
 

Masterclass over gereedschapsslijtage


Diepenbeek, 19 januari 2022
De opkomst van datatechnieken, geavanceerde sensoren en visiesystemen in combinatie met productiekennis laten toe om de toestand van verspaningsgereedschap beter te controleren, zodat tijdig wisselen mogelijk wordt. In een masterclass rond gereedschapsslijtage op 3 februari bekijkt Sirris gereedschapsslijtage in brede zin vanuit de praktijk.
In verspanende processen is de staat en kwaliteit van het gereedschap een van de belangrijkste parameters die het proces bepalen. Op het juiste moment wisselen is van cruciaal belang. Bedrijven doen dit klassiek op een manuele manier: wisselen op vastgelegde momenten - ongeacht de staat - of via visuele en subjectieve interpretaties. Dit leidt vaak tot een inefficiënt en moeilijk automatiseerbaar proces.

De opkomst van datatechnieken, geavanceerde sensoren en visiesystemen in combinatie met productiekennis laten toe om de situatie van het gereedschap beter te controleren. In de masterclass van Sirris rond gereedschapsslijtage bekijken experts wat de mogelijkheden zijn, hoe het onderzoek ernaar evolueert en tonen ze aan de hand van hands-on demonstraties hoe via bepaalde metingen op voorhand gesimuleerd kan worden welke condities tot minder slijtage zullen leiden. Dit zal op zijn beurt leiden tot een betere afwerkingskwaliteit van producten.

Opgelet! Vanwege praktische demo's zal deze masterclass fysiek plaatsvinden in Diepenbeek. Omwille van de coronasituatie werd daarom besloten deze sessie te verplaatsen naar februari 2022.

Interesse om erbij te zijn? Meer details en de mogelijkheid om in te schrijven in de agenda van Sirris.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren