Zoeken
 
 

Sirris wint prestigieuze Europese Regiostars Award


Diepenbeek, 6 januari 2022
Het project 'Integratie van 3D-metaalprinten' van Sirris heeft de Regiostars Award gewonnen in de categorie SMART Europe: vergroting van het concurrentievermogen van lokale bedrijven in een digitale wereld. Hiermee kreeg het EFRO-project erkenning als beste initiatief in Europa om kmo’s te ondersteunen in technologische innovatie.

Sirris creëerde op haar site in Diepenbeek samen met Syntra Limburg en met de steun van EFRO, Vlaanderen en de Provincie Limburg een demonstratieruimte waar 3D-metaalprinttechnologie in industriële context wordt voorgesteld. In de opstelling wordt de volledige productieketen, gaande van productdesign, 3D-metaalprinten tot nabewerking in één ruimte samengebracht.


Het 3D-printen van metaal laat toe om componenten met optimale performantie (d.i. een optimale vorm voor een bepaalde functie, minimale hoeveelheid aan materialen, ...) te vervaardigen, wat fabrikanten heel wat mogelijkheden biedt voor hun klanten. Geprinte componenten vereisen vandaag echter nog nabewerking om functioneel te zijn en is een hele uitdaging voor een verspanende toeleverancier, vaak een kmo, om dergelijke componenten efficiënt na te bewerken. Het project komt aan deze nood tegemoet door een toegankelijke oplossing voor te stellen. Dit steeds binnen een realistische bedrijfscontext.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren