Zoeken
 
 

250 Vlaamse ondernemers reizen af naar World EXPO


Dubai (VAE), 16 november 2021
Unizo is samen met 250 Vlaamse ondernemers afgereisd naar de World EXPO 2020 in Dubai, die nog zal duren tot eind maart 2022. Vanwege de coronacrisis en het verbod op internationale reizen moest de missie anderhalf jaar uitgesteld worden.

Maar liefst drie Unizo-delegaties met ondernemers uit Limburg, Oost- en West-Vlaanderen zijn mee op de boeiende inspiratiereis. Het is meteen de grootste ondernemersdelegatie vanuit Vlaanderen.

Oost-Vlaanderen is sterk vertegenwoordigd: er nemen maar liefst 175 Oost-Vlaamse zelfstandige ondernemers en bedrijfsleiders deel. Dit zijn bedrijven uit allerhande sectoren: van diensten tot productie, van tech-ondernemers tot vrije beroerpers. Ze dompelen zich onder in de nieuwste trends en innovaties en doen inspiratie op over duurzaamheid en mobiliteit in de toekomst. Het thema van de wereldexpo luidt niet voor niets ‘connecting minds and creating the future'.

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn een belangrijke handelspartner voor Vlaanderen, zo getuigen de cijfers: in 2020 voerden Vlaamse bedrijven maar liefst voor 2,5 miljard euro uit naar de VAE. Daarmee bevinden de VAE zich in de top twintig van grootste exportbestemmingen.

De Unizo-missie wil de Vlaamse ondernemers de kans geven om zich ter plaatse te laten inspireren door andere (Oost-)Vlaamse bedrijven die vandaag al actief zijn in de VAE, zoals Groep Jan De Nul, Besix, Meyvaert Glas of Natuursteen Van den Weghe. De leden van de delegatie zullen ook kennismaken met de wereld van morgen: de World Expo 2020 zet actief in op de toekomstige werelduitdagingen en toont kansen en opportuniteiten waar de Vlaamse ondernemers op kunnen inspelen. Ze bezoeken niet enkel het Belgische en andere paviljoenen, maar ook projecten rond mobiliteit, stadsvernieuwing, afval- en logistiek beheer, smart cities en retailbeleving.


Om de Vlaamse ondernemers alle groeikansen te geven, werkt Unizo tijdens de missie actief samen met Flanders Investment and Trade (FIT) en de Vlaamse regering.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren